Hallituksen puoliväliriihen tulokset enteilevät parannuksia monien itsensätyöllistävien ja yrittäjäjournalistien asemaan. Parannuksia tulee etenkin aloittaville yrittäjille ja niiden freelancereiden tilanteeseen, jotka tekevät yhtäaikaa sekä työsuhteista että palkkiopohjaista silpputyötä. Sairauspäivärahan karenssin lyheneminen yhteen päivään on kauan kaivattu iloinen uutinen kaikille yrittäjille. Yrittäjän sairauspäivärahaa maksetaan Kelasta ja sen suuruus perustuu maksettuun YEL-vakuutukseen.
Puoliväliriihen tiedotteen liitteessä luvataan huomioida yrittäjyyden ja työnteon uudet muodot, esimerkiksi itsensä työllistäminen sekä yrittäjyyden ja palkkatyön yhdistelmät. Niin kutsuttu yrittäjyyspaketin päivitys sisältää muun muassa itsensä työllistäjien työttömyysturvan muutokset. Tavoitteena on saada työttömille mahdollisuus harjoittaa yritystoimintaa neljä kuukautta ja saada samalla työttömyysetuutta. Niin ikään yrittäjien sairauspäivärahan omavastuu on lyhenemässä neljästä yhteen päivään. Neljä kuukautta sivutoimiseen yrittäjyyteen työttömyysetuudella on merkittävä parannus, samoin yhdistelmävakuutuksen käyttöönoton valmistelu. Yhdistelmävakuutus tarkoittaisi sitä, että palkkiopohjaista yrittäjätyötä ja työsuhteista pätkätyötä tekevä journalisti voisi vakuuttaa kaikki tulonsa yhdessä ja samassa työttömyyskassassa sen mukaan, kummasta työmuodosta on enemmän tuloja. Tällä hetkellä freelancer voi tipahtaa tilanteeseen, jossa työtä ei voi vakuuttaa kummassakaan kassassa kassojen työssäoloehdoista ja YEL-eläkevakuuttamisen alarajoista johtuen.
Hallitus ilmoittaa ottavansa luovat alat ”osaksi yrittäjyys‐ ja työllisyyspaketteja sekä niihin kuuluvia kasvun ja kansainvälistymisen tukimuotoja”. Hallitus lupaa myös vaikuttaa siihen, että Verohallinto selkiyttäisi ja yhtenäistäisi tiettyjä tekijänoikeuksiin ja niistä saataviin tuloihin liittyviä verotuskäytäntöjä. Lisäksi ei-työsuhteisten taiteilijoiden eläketurvaa on tarkoitus selkiyttää.
Suomen freelance-journalistit ja Suomen Journalistiliitto ovat esittäneet muun muassa aloittaville yrittäjille neljän kuukauden tarkastelujaksoa työttömyysturvaan sekä yhdistelmävakuutuksen käyttöönottoa.