Etusivu » Vuosikokous sujui äänestyksittä

Vuosikokous sujui äänestyksittä

mennessä | huhti 14, 2014 | Yleinen | 0 Kommenttia

Pressiklubille kokoontui 30 jäsentä tekemään päätöksiä yhdistyksen toiminnasta.

Pressiklubille kokoontui 30 jäsentä tekemään päätöksiä yhdistyksen toiminnasta.

Yhdistyksen sääntömääräiseen yleiskokoukseen Helsingin Pressiklubilla osallistui 30 yhdistyksen jäsentä. Kokous sujui rauhallisissa tunnelmissa. Kiivaammat keskustelut säästettiin kokouksen jälipeliin, jossa puitiin esimerkiksi Journalisti-lehden linjavalintoja freelance-asioista kirjoitettaessa.

Journalistiliiton puheenjohtajavaali nousi kokouksessa pariin otteeseen esille. Yhdistyksen hallitusta evästettiin päätöksenteossa niin, että freelancereiden edunvalvontaan tulee kiinnittää huomiota, kun valitaan, ketä ehdokkaista lähdetään yhdistyksenä tukemaan. Hallituksen jäsenet kertoivat kokoukselle, ettei yhdistyksen hallitus ole vielä tehnyt päätöksiä asiassa, vaan seuraa, millaisia ehdokkaita kilpaan ilmoittautuu. Tarkoitus on toki “tentata” ehdokkaiden ajatuksia freelancereiden edunvalvonnasta ja roolista liitossa, kun ehdokasasettelu on selvillä.

Myös eläkeläisten jäsenmaksu nousi keskusteluun.  Yhdistyksen hallituksesta kerrottiin, että kantaa ei ole vielä lyöty kantaa lukkoon, sillä varsinaisia esityksiä ei ole vielä liiton hallituksesta tullut. Yhdistyksen edustaja Tanja Mikkola Journalistiliiton hallituksesta kertoi, millaisia vaihtoehtoja ja näkökulmia eläkeläisten jäsenmaksuun on ollut alustavasti esillä. Pohjoismaisen tervehdyksen kokoukselle toi pohjoismainen freelance-koordinaattori Mikael Hjuler Tanskasta. Hjuler kertoi, että Tanskan Korsörissä toukokuussa järjestettävässä pohjoismaisessa freelance-seminaarissa on ennätysmäinen suomalaisedustus. Seminaariin odotetaan jopa 50 freelanceria Suomesta, kun tanskalaisia isäntiä on vastassa kolmisenkymmentä.

SFJ:n vuosikokous selvisi mittavasta henkilövalintaurakasta ilman äänetyksiä. Puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen Muuramesta. Muita ehdokkaita ei asetettu.

Kaikki valinnat siunattiin yksimielisesti vaalivaliokunnan esitysten mukaisesti. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi kahdeksi vuodeksi valittiin  toimittajat Ville Hänninen, Tiina Ruulio ja Päivi Ängeslevä Helsingistä, sekä toimittaja  Susanna Chazalmartin Kemistä ja toimittaja Juhavaltteri Salminen Turusta. Ängeslevä ja Chazalmartin ovat ensikertalaisia yhdistyksen hallituksessa. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi  yhdeksi vuodeksi valittiin toimittaja Maria Markus Tikkakoskelta sekä toimittaja Heikki Jokinen Helsingistä. Hallituksen varajäseninä vuoden 2014 toimivat  valokuvaaja-toimittajat Juha-Pekka Honkanen Oulusta sekä Arttu Muukkonen Tampereelta. Kumpikin on ensimmäistä kertaa yhdistyksen luottamustehtävissä.

Journalistiliiton valtuuston jäseniksi tulivat valituiksi toimittaja Ina Ruokolainen Lahdesta, valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen Muuramesta, toimittajat Ville Hänninen, Heikki Jokinen ja Tiina Ruulio Helsingistä sekä toimittaja Juhavaltteri Salminen Turusta.

Henkilökohtaisiksi varajäseniksi valtuutetuille valittiin toimittaja Olli Sulopuisto Helsingistä (Ruokolainen), valokuvaaja Kari Kuukka Porvoosta (Hämäläinen), toimittaja Birgitta Suorsa Helsingistä (Hänninen), toimittaja Taneli Topelius Helsingistä (Jokinen) , toimittaja Terhi Friman Tampereelta (Salminen) sekä toimittaja  Anne Hyvönen (Ruulio).

Valtuuston yleisvaravaltuutetuiksi valittiin

1. Jaakko Kilpeläinen, Helsinki

2. Tiina Sandberg, Helsinki

3. Seppo Metso, Helsinki

4. Susanna Chazalmartin, Kemi

5. Kari Leppänen, Helsinki

6. Paula Myöhänen, Mikkeli

7. Maria Markus, Jyväskylä

8. Ville Palonen, Helsinki

9. Päivi Ängeslevä, Helsinki

10. Riitta Nikkola, Helsinki

11. Terhi Friman, Tampere

12. Olli Sulopuisto, Helsinki.

 

 

 

Arkisto

Pin It on Pinterest