Etusivu » Vuosikokouksessa valittiin uusia jäseniä SFJ:n hallitukseen

Vuosikokouksessa valittiin uusia jäseniä SFJ:n hallitukseen

mennessä | huhti 18, 2023 | Yleinen | 0 Kommenttia

SFJ:n va. toiminnanjohtaja Anna-Sofia Nieminen esittelee vuosikokouksessa vuoden 2023 talousarviota. Vuosikokouksen puheenjohtaja Hanna-Kaisa Hämäläinen ja yhdistyksen puheenjohtaja Maria Markus kuuntelevat. Kuva: Else Kyhälä

Suomen freelance-journalistien (SFJ) hallitukseen valittiin vuosikokouksessa kahden vuoden kaudelle kääntäjä Jaakko Kankaanpää Turusta, toimittaja Rosanna Marila Helsingistä, toimittaja Maria Paldanius Rovaniemeltä, toimittaja Anitra Rönkkö Espoosta ja valokuvaaja Antti Yrjönen Helsingistä.

Varajäseniksi yhden vuoden kaudelle valittiin toimittaja Janne Flinkkilä Helsingistä ja valokuvaaja Else Kyhälä Helsingistä. Valinnat tehtiin SFJ:n vuosikokouksessa lauantaina 15.4.2023 Helsingissä.

SFJ:n hallituksessa jatkavat myös vuonna 2022 kaksivuotiskaudelle valitut toimittaja-valokuvaaja-viestijä Päivi Arvonen Kauniaisista, toimittaja Kirsi Haapamatti Seinäjoelta, valokuvaaja Juho Kuva Helsingistä, toimittaja-kustannustoimittaja Tuukka Tuomasjukka Tampereelta ja kääntäjä Riina Vuokko Raaseporista. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa toimittaja Maria Markus Jyväskylästä.

Vuosikokouksessa valittiin myös valtuutettuja

Vuosikokouksessa valittiin Maria Paldanius varsinaiseksi edustajaksi Suomen Journalistiliiton valtuustoon kaudelle 2023–2026 Ville Hännisen tilalle. Hänninen on valittu Journalistiliiton hallitukseen, eikä hän siksi voi enää toimia valtuutettuna.

Paldaniuksen henkilökohtaiseksi varajäseneksi valtuustoon valittiin toimittaja-valokuvaaja-viestijä Susanna Chazalmartin Kemistä. Hän on aiemmin toiminut Hännisen henkilökohtaisena varajäsenenä.

Paldanius oli aiemmin Tuukka Tuomasjukan henkilökohtainen varajäsen valtuustossa. Nyt Tuomasjukan henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Juho Kuva.

Vuosikokouksessa hyväksyttiin sääntöuudistus

Vuosikokouksessa päätettiin myös muutoksista yhdistyksen sääntöihin. Sääntöjä yhtenäistettiin vastaamaan Journalistiliiton muuttuneita sääntöjä ja päivitettiin muutenkin nykyaikaisiksi.

Seuraavaksi säännöt menevät Journalistiliiton vahvistettaviksi. Sen jälkeen sääntöjen muuttamisesta tehdään ilmoitus Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin. Kerromme sääntöuudistuksesta lisää, kun Journalistiliitto ja Patentti- ja rekisterihallitus ovat käsitelleet säännöt.

Vuosikokouksessa julkistettiin myös vuoden freelance-journalisti 2022. Lue lisää täältä.

Arkisto

Pin It on Pinterest