Etusivu » Vuoden freelance-journalisti Marika Lehto on mikkeliläinen moniosaaja

Vuoden freelance-journalisti Marika Lehto on mikkeliläinen moniosaaja

mennessä | syys 12, 2020 | Yleinen | 0 Kommenttia

Kuva: Else Kyhälä

Suomen freelance-journalistit ry on valinnut vuoden 2019 freelanceriksi mikkeliläisen Marika Lehdon.  Lehdolla on ollut asiakkaita monipuolisesti laidasta laitaan: iltapäivälehdestä järjestölehtiin, paikallislehdistä valtakunnallisiin medioihin sekä erilaisia erikois- ja aikakauslehtiä. Suurimpina meriitteinä Lehdon CV:stä löytyy muun muassa Urheilulehden ja Ilta-Sanomien jutut, joissa ruoditaan suomalaisen joukkuevoimistelun ja taitoluistelun valmennuskulttuuria sekä seksuaalista hyväksikäyttöä urheilun maailmassa. Hän oli Urheilulehden jutullaan Raakaa leikkiä – Kullan kääntöpuoli ehdokkaana vuoden 2018 Suuren journalistipalkinnon ja sekä tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon saajaksi. Juttu kertoi nimenomaan joukkuevoimistelun epäterveestä valmennuskulttuurista.  

Uutteralla ja periksiantamattomalla toimittajalla on tälläkin hetkellä teossa uusia, urheiluun liittyviä tutkivia juttuja. ”Sellaisten tekeminen ei ole freelancerina aina helppoa sen enempää taloudellisesti kuin henkisesti”, Lehto sanoo.  

Lehto on omalla esimerkillään osoittanut, että jos on tahtoa, tarmoa ja taitoa, freenä pärjää hyvin myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.   

”Minulle freelancerius ja yrittäjyys on tärkeää itsessään. Se on mahdollistanut minulle paremman työelämän ja hyvinvoinnin”, hän sanoo. 

Lehto on monipuolinen free, joka tekee journalismin ohessa myös viestintää – kuten nykyään monen freelancerin työnkuvaan kuuluu. Hän tekee niitä molempia hyvin, huolella ja uskottavasti: hän vetää tarkat rajat eri toimintamuotojen välille, eikä esimerkiksi kirjoita journalistisia juttuja toimialoista, joiden parissa tekee yritysviestintää.  

Viime aikoina Lehto on kirjoittanut juttuja vähemmän, koska hänellä on ollut työn alla ensimmäinen tietokirja. Senkin aiheena on urheilun maailma, mutta vähän eri kulmasta: kirja kertoo jääkiekkoilija Hannes Hyvösen tarinan. Kirja julkaistiin 9.9. Lehto on myös aloittanut toisen, vuonna 2021 ilmestyvän kirjan tekemisen. 

Marika Lehto on ollut freelance-toimittaja ja yrittäjä toiminimellä Sanomalehto vuodesta 2018. Aiempaa työkokemusta hänellä on Länsi-Savosta, Keskisuomalaisesta ja Aamulehdestä. Niissä hän on työskennellyt monissa eri tehtävissä, kuten toimittajana, uutistuottajana, verkkotuottajana ja digitoimituksen esimiehenä.   

Suomen freelance-journalistit ry on vuodesta 1997 alkaen palkinnut vuoden freelance-journalistin. Vuoden freelancerin valinnan tarkoituksena on tehdä vapaan journalistin työtä entistä tunnetummaksi ja kohottaa freelancereiden arvostusta.

Arkisto

Pin It on Pinterest