Etusivu » Vuoden 2019 palkkiosuositukset julki

Vuoden 2019 palkkiosuositukset julki

mennessä | joulu 5, 2018 | Yleinen | 0 Kommenttia

Vuodenvaihde lähenee, ja moni neuvottelee jo ensi vuoden töistä. SFJ:n palkkiosuositukset vuodelle 2019 on nyt julkaistu.

Palkkiosuositukset perustuvat tilastotietoon Journalistiliiton työsuhteisten jäsenten keskiansioista sekä yrittäjien sivukuluprosentteihin, joka on otettava huomioon yrittäjän hinnoitellessa omaa työtään. Viimeisin Journalistiliiton työmarkkinatutkimus perustuu huhtikuun 2018 tietoihin journalistien palkoista.

Vuoden 2019 palkkiosuosituksiin tehtiin muutos. Aiemmin palkkiot perustuivat kertajulkaisuoikeuteen, eli lupaan julkaista juttu tai kuva yhden kerran toimeksiantajan julkaisussa.  Nyt suositukset on laskettu jutun, kuvan tai kuvituksen jatkuvalle käyttöoikeudelle toimeksiantajan julkaisussa ilman edelleenluovutusta.

Graafikkojen ja kustannustoimittajien työhön tekijänoikeuden laajennus ei vaikuta, sillä esimerkiksi taitto tai kustannustoimittaminen ei yleensä synnytä tekijänoikeutta. Kuvitusten kohdalla tilanne on toinen ja silloin tuleekin laskuttaa suosituksia korkeampi palkkio.

Katso palkkiosuositukset tästä.

 

Arkisto

Pin It on Pinterest