Etusivu » Vuoden 2013 Freelancer on Tarmo Poussu

Vuoden 2013 Freelancer on Tarmo Poussu

mennessä | huhti 12, 2014 | Yleinen | 0 Kommenttia

Tarmo Poussu on kirjoittanut uransa varrella ainakin 7000 elokuvakritiikkiä.

Tarmo Poussu on kirjoittanut uransa varrella “vähintään 7 000 elokuvakritiikkiä” muun journalistisen tuotantonsa ohessa.

Kriitikko Tarmo Poussu on valittu Vuoden Freelanceriksi.

Journalistin uransa 1980-luvun alussa Turun ylioppilaslehdessä aloittanut Poussu tunnetaan muun muassa Ilta-Sanomien, Avun ja Episodin elokuvakriitikkona. Aiemmin Poussu on työskennellyt esimerkiksi Ylelle, Helsingin Sanomille, WSOY:lle, Filmihullulle sekä Katso-lehdelle. Tänä vuonna SFJ haluaa palkinnolla kiinnittää huomiota suomalaisen kulttuurijournalismin tärkeyteen. Kun yhteiskunta tai mediatalot säästävät, joutuu kulttuuri ensimmäisten joukossa tulilinjalle. Tarmo Poussu on tehnyt laadukasta ja pitkäjänteistä työtä kulttuurijournalismin hyväksi.

– On suuri kunnia saada tämä palkinto, etenkin kun valinnan tekevät kollegat. On hienoa, että kulttuurikirjoittajia huomioidaan. Kriitikon työhän on periaatteessa hyvin yksinäistä ja palautetta tulee varsin vähän, Poussu kertoo.

Poussu on sukupolvensa keskeisiä elokuvatoimittajia, jonka kriitikon työtä voi luonnehtia ennen kaikkea paneutuneeksi ja ammattitaitoiseksi.

Vuosikymmenten paneutumisen myötä Poussulle on syntynyt todellinen, syvällinen osaaminen ja ymmärrys omasta alastaan. Elokuvakritiikkien lisäksi Poussu kirjoittaa näkemyksellisiä kirja- ja levyarvosteluita, haastatteluita, kolumneja sekä taustajuttuja.

-Pidän työssäni tärkeänä rehellisyyttä omille ajatuksille, näkemyksille ja tunteille. Kriitikon on pystyttävä kertomaan, mitä itse ajattelee, vaikka suuri yleisö olisi asiasta eri mieltä, Poussu luonnehtii. -Lisäksi on tärkeää säilyttää uteliaisuus. Tässä työssä ei ole koskaan valmis. Elokuvasta voi löytää uuden näkökulman, vaikka sen katsoisi kymmenennen kerran. Minusta on edelleen innostavaa ja haastavaa avata lukijalle näkökulmia, ja juuri se on kriitikon tehtävä.

Vuoden freelancer on valittu vuodesta 1997 lähtien. Palkinto myönnetään ansioituneelle vapaalle journalistille.

 

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

 

Arkisto

Pin It on Pinterest