Etusivu » Videojournalisti-kurssi 27.5.2015 klo 10.00–16.30 Helsingissä

Videojournalisti-kurssi 27.5.2015 klo 10.00–16.30 Helsingissä

mennessä | touko 11, 2015 | Yleinen | 0 Kommenttia

SFJ järjestää jäsenilleen Videojournalisti-kurssin 27.5.2015 klo 10.00–16.30 Helsingissä

Koulutuspäivänä hiotaan itsekuvaavan ja itseleikkaavan videojournalistin työn perusteita  harjoitusten ja oman kaluston avulla!

Tv-toimittaja ja journalistiikanopettaja Ingrid Svanfeldt vetää monipuolisen ja käytännönläheisen ensiapukurssin videojournalismista. Harjoittelemme mm. haastatteluja ja niiden kuvausta ja äänitystä, miten kuvata editointia ajatellen. Harjoittelemme myös videon kuvasuunnittelua ja käsikirjoitusta.

Mukaan tarvitset: tietokoneen/tabletin/älypuhelimen, jolla voit kirjoittaa käsikirjoituksen, oman kaluston, joka pitäisi sisältää kameran, mikrofonit, kuulokkeet ja mikrofoneille riittävän pitkät johdot, jalustan ja HDMI (tai oman laitteen vastaava) piuha, jolla kameran saa kytkettyä videotykkiin.

Alustava ohjelma 27.5 klo 10-16.30

Paikka: Luovan koulutustilat, Suvilahdenkatu 10 A, 5.krs, Helsinki

10.00 Esittelykierros + aamukahvit

Katsotaan minkälaista videojournalismia tänä päivänä tehdään Suomessa YLE:n ja isojen tv-talojen ulkopuolella netissä. Omia esimerkkejä jos mahdollista. Mikä on hyvää? Missä on kehittämisen varaa? Mikä on mahdollista?

Lyhyt haastattelu-luento + haastattelutilanteen harjoitus – ensin yhdessä – sitten pareittain tai kolmen hengen ryhmissä.

Muistilistat haastatteluun. Haastattelun komponointi. Kuvauksen paikka, aurinko, äänet, miten ohjata haastateltavaa, haastattelukysymykset. Harjoitukseen valmiit uutisjuttuaiheet + fiktiiviset haastateltavat.

12.15–13.15 Lounastauko

Uutisvideoiden käsikirjoitus – miten, miksi ja milloin? Kirjoitamme tehtyjen haastattelujen + fiktiivisten uutisjuttujen pohjalta käsikirjoitukset. Kertojaääni/spiikkaus

14.15 – 14.30 Kahvitauko

Kuvasuunnittelua editointia ajatellen, lyhyt luento + harjoituksia. Storyboard apuvälineenä.

Miten liikkuvaa kameraa voidaan käyttää ja miten sellaista materiaalia voidaan leikata?

Kuvaa tarina, joka on valmiiksi leikattu -harjoitus.

Loppukeskustelu.

* * * *

Ingrid Svanfeldt: ”Olen 1976 syntynyt freelancetoimittaja, journalistiikan opettaja, mediayrittäjä ja freelanceosasto FAO:n luottamusmies. Vuosina 2001-2005 olin YLE:n ruotsinkielisten uutisten tv-nyttin toimittajana. Vuonna 2005 YLE:n Tammisaareen yksikön kuvaavana ja leikkaavana tv-toimittajana.

Vuonna 2007 perustin SvanfeldtMedia yrityksen, joka myy valmiita tv:n ajankohtaisohjelmia ja radio-ohjelmia Svenska YLE:lle sekä erillaisia mediakoulutuksia. 

Vuosina 2006-2013 vedin isoa ruotsinkielistä videokoulutusohjelmaa Video i klassen (www.videotanken.fi) opettajille. Viime syksystä lähtien olen myös opettanut tv-journalistiikkaa ruotsinkielisille toimittajaopiskelijoille Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolanissa. Olen itse valmistunut toimittajaksi vuonna 2000 ja viestinnän maisteriksi 2002, kävin myös 2001–2002 dokumenttielokuvakurssin. Tänä vuonna valmistun myös viestinnän ja journalistiikan opettajaksi.”

* * * *

Työpajaan otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä yhteensä 15 osallistujaa. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Hanna-Kaisa Hämäläinen, hanna-kaisa@ihmepeili.com

Työpajan omavastuuhinta SFJ:n jäsenille 40 € (sisältää kahvit, mutta ei ruokailua). Jokainen osallistuja vastaa omista matka- ja majoituskuluistaan.

Peruutusehto: Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi pe 22.5.2015 jälkeen, emmekä saa tilallesi ketään, joudut ilman lääkärintodistusta maksamaan osallistumisesi.

Tervetuloa mukaan!

Arkisto

Pin It on Pinterest