Etusivu » Veroilmoitus postiin, tarkista edes nämä

Veroilmoitus postiin, tarkista edes nämä

mennessä | huhti 27, 2016 | Yleinen | 0 Kommenttia

Veroilmoituksen palautusajankohta osuu vapun tienoille. Jos teet free-työtä verokortilla, esimerkiksi freelance-verokortilla, muista tarkistaa ainakin nämä kohdat ennen palautusta.

1. Tarkasta, että kaikki tulot löytyvät ilmoituksesta. Jos teet työtä myös toiminimen tai muun yhtiömuodon kautta, katso ettei toimeksiantaja ole ilmoittanut toiseen kertaan yrityksen tuloja henkilökohtaisessa veroilmoituksessasi, esitäytetyllä veroilmoituksella.

2. Jos toimit freelance-verokortilla, käy läpi toimintaasi liittyvät vähennykset. Täytä vero.fi -sivulta löytyvä Taiteilijan ja freelancerin tulot -lomake 15, johon merkitset kaikki toiminnasta aiheutuvat tulonhankkimiskulut. Vähennä esimerkiksi päivärahat, kilometrikorvaukset, matkakulut, työhuoneen vuokrat ja sähköt, tietokoneet, puhelinkulut, ohjelmistot ja lisenssit sekä kalustohankinnat.

3. Tarkista, että YEL-vakuutus sekä erilaisten ammatillisten järjestöjen ja yrittäjäin työttömyyskassan maksut on merkitty esitäytettyyn verolomakkeeseen. Muista vähentää myös muut työhön liittyvät vakuutukset.

4. Jos teet työtä vaikkapa ruokatoimittajana tai erätoimittajana tai sinulle tulee muita poikkeavia työhön suoraan liittyviä hankintoja, vähennä myös ne. Kirjoita aina perustelut veroilmoitukseen, esimerkiksi “20 kg raakaa jauhelihaa jutun tekoa varten, ruokakuvaukset lehteen Maukkaat murkinat 3/ 2015”.

5. Muista vähentää myös työterveyshuollon kulut, jos sinulla on työterveyshuoltosopimus. Voit yrittää vähentää myös fysioterapian tai työnohjauksen kulut. Maksatko työhuoneen siivouksesta tai kotisivujesi ylläpidosta tai suunnittelusta? Vähennä kulut!

6. Vähensithän lehtitilaukset ja ammattikirjallisuuden hankinnat?

7. Palauta ajoissa.

Arkisto

Pin It on Pinterest