Etusivu » Verkkolaskulaki koskee myös freelancereita

Verkkolaskulaki koskee myös freelancereita

mennessä | tammi 20, 2020 | Yleinen | 0 Kommenttia

Huhtikuun alussa astuu voimaan laki hankintayksiköiden ja elinkeinonharjoittajien sähköisestä laskutuksesta eli niin kutsuttu verkkolaskulaki. Uuden lain mukaan yritykselle tai julkiselle toimijalle kirjoitettu lasku voidaan jättää maksamatta, mikäli sitä ei toimiteta maksajalle verkkolaskuna. Verkkolaskulaki ei vaikuta verokortilla tehtävien palkkojen ja työkorvauksien maksamiseen.

Käytännössä verkkolaskulaki edellyttää sitä, että laskuttava yrittäjä hankkii itselleen mahdollisuuden verkkolaskujen lähettämiseen. Yrittäjä voi myös hakea itselleen verkkolaskuosoitteen. Tämän voi hakea itselleen verkkolaskuoperaattorilta. Tarjolla on useita palveluntarjoajia joiden hinnoittelu vaihtelee.

Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus Tieke ylläpitää tietokantaa suomalaisista verkkolaskuosoitteista. Hakupalvelusta voi etsiä tarvitsemansa yrityksen verkkolaskutiedot, ja sen avulla voi tarkastaa myös oman yrityksensä tiedot. Monet tilitoimistot ovat siirtyneet käyttämään verkkolaskuja jo hyvissä ajoin ennen uuden lain voimaan astumista.

Lisätietoja:

TIEKEn verkkolaskuosoitteisto:

Verkkolaskulaki Finlexissä:

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2019/20190241

Päivitys 10.2: Verkkolaskulaki koskee freelancereilta siten, että jatkossa toimeksiantaja voi vaatia laskun lähettämistä verkkolaskuna. Freelancerin ei ole pakko jatkossakaan ottaa itse vastaan verkkolaskuja. Tekstiä on päivitetty tältä osin.

Arkisto

Pin It on Pinterest