Etusivu » Työskentelitkö Turun puukotusiskun parissa?

Työskentelitkö Turun puukotusiskun parissa?

mennessä | syys 27, 2018 | journalistit, Yleinen | 0 Kommenttia

Åbo Akademi tutkii journalistien hyvinvointia kriisitilanteessa työskentelyn jälkeen. Hanke toteutetaan yhteistyössä Ruotsin, Norjan ja Suomen journalistiliittojen kanssa. Kysely on laadittu samoin kuin aikaisemmat vastaavat tutkimukset terrori-iskuista raportoinnista Tukholmassa 2017 ja Utøyalla 2011. Tavoitteena on kerätä kokemuksia ympäri maata, jotta Journalistiliitto sekä sinä ja kollegasi saisitte tarkempaa tietoa hyvinvointia edistävistä tekijöistä kriisitilanteiden parissa työskentelyn jälkeen. Vastaavanlaisia tutkimuksia on tehty sekä Ruotsissa vuoden 2017 terrori-iskun ja Norjassa vuoden 2011 Utøyan iskun jälkeen. Niistä saadut tulokset ovat olleet arvokkaita Ruotsin ja Norjan journalistiliittojen työympäristötyölle.
Journalistiliitto toivoo saavansa tutkimuksella Turun puukotusiskusta tarkempaa tietoa siitä, miten erittäin kuormittavissa olosuhteissa työskentely vaikuttaa journalisteihin. Uskomme myös näin voivamme vahvistaa toimituksien omaa työympäristötyötä.

Tästä linkistä pääset kyselyyn, joka on suunnattu Turun vuoden 2017 puukotusiskusta raportoineille journalisteille.

Kysely on osa suurempaa tutkimushanketta, jolla tutkitaan journalistien hyvinvointia kriisitilanteiden parissa työskentelyn jälkeen. Hankkeella tutkitaan muun muassa, minkälaisia ongelmia raportointitoimeksiannon aikana tuli esille, minkälaista tukea oli mahdollista saada työpaikan taholta, ja miten nämä tekijät vaikuttivat itse työntekoon.


Toivomme saavamme vastauksia journalisteilta, jotka työskentelivät iskun parissa jossakin vaiheessa kahden viikon aikana tapahtuneesta. Sinun ei siis tarvitse olla työskennellyt iskun parissa heti ensimmäisestä päivästä alkaen iskun jälkeen. Otamme mielellämme vastaan vastauksia sekä tapahtumapaikalla olleilta että toimituksesta käsin iskun parissa työskennelleiltä (esimerkiksi puhelinhaastatteluita tekemällä, materiaalia muokkaamalla, uutislähetyksiin osallistumalla jne.). Kyselyyn vastaaminen vie noin 10–15 minuuttia, ja vastauksiasi käsitellään nimettöminä. 


Ethän vastaa kyselyyn, jos et osallistunut iskusta raportoimiseen kahden viikon aikana tapahtuneesta.

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa.
Kiitos osallistumisestasi!
Yhteystietomme:
Simon Huldén
Palvelujohtaja, Suomen Journalistiliitto
S-posti: Simon.Hulden@journalistiliitto.fi
Puh.: +35840-7193 328
Klas Backholm
Vastaava tutkija, Åbo Akademi
S-posti: klas.backholm@abo.fi
Puh.: +358 (0)50 575 0634

Arkisto

Pin It on Pinterest