Etusivu » Tule mukaan opintomatkalle Georgiaan

Tule mukaan opintomatkalle Georgiaan

mennessä | helmi 14, 2018 | apurahat, freelance-journalisti, Yleinen | 0 Kommenttia

Georgia, aiemmin suomeksi Gruusia ja vuosina 1990–1995 Georgian tasavalta, on valtio Kaukasiassa Itä-Euroopan ja Aaasian rajalla. Georgia rajautuu pohjoisessa Venäjään, etelässä Turkkiin, Armeniaan ja Azerbaidžaniin ja lännessä Mustaanmereen. Georgian pääkaupunki on Tbilisi, ja maassa asuu noin 4,9 miljoonaa henkeä.

SFJ:n jäsenmatka suuntaa Tbilisiin Georgian 100-vuotisjuhlallisuuksien aikaan.  Opintomatkallamme vierailemme EU:n tarkkailumissio European Union Monitoring Mission to Georgia -päämajassa, tapaamme sananvapausjärjestön väkeä ja käymme GIPA-instituutissa kuulemassa paikallisesta journalistikoulutuksesta. Vierailemme TV-asema Rustavi2:ssa ja kuulemme kuulemme sananvapaustilanteesta ja Georgian itsenäistymisestä. Lauantaiaamuna lisämaksullinen retki entiseen pääkaupunkiin Mtskhetaan sekä viininmaistajaisiin (hinta noin 30-40 € riippuen osanottajamäärästä).

Matkalla nautimme samaan viikonloppuun osuvista 100-vuotisjuhlallisuuksista paraateineen ja tietysti georgialaisesta ruoasta. Matkaohjelma on tietysti alustava ja vahvistuu vasta aivan viimetipassa.

Opintomatkan hinta on 640 euroa ja se sisältää lennot Istanbulin kautta Tbilisiin, majoituksen kahden hengen huoneissa sekä matkaohjelman sekä matkaoppaamme toimittaja Salla Nazarenkon asiantuntemuksen ja tulkkauksen reissun aikana.

Lähtö  on torstaina 24.5 kello 19 ja laskeudumme Tbilisiin kello 3 yöllä. Paluulento Helsinkiin lähtee sunnuntaina 27.5.2018 kello 05.25 ja laskeudumme Helsinkiin kello 11.55. Hotellimme on Grako Metekhi, www.grakometekhi.com ja hintaan kuuluu aamiainen sekä lentokenttäkuljetukset Tbilisissä.

Mukaan mahtuu 16 SFJ:n jäsentä. Opintomatkan kustannuksiin voi hakea Lehdistön freelancereiden pikkustipendiä (495 euroa), jolloin omavastuuhinnaksi jää 145 euroa.  Stipendien haku alkaa 26. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta kello 17.00.

Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen alkaa 20. helmikuuta.

 

 

 

 

Arkisto

Pin It on Pinterest