Etusivu » Tietoa yhdistyksestä » Miten jäseneksi?

Miten jäseneksi?

Voit liittyä Suomen freelance-journalisteihin (SFJ) liittymällä Suomen Journalistiliittoon. SFJ on Journalistiliiton valtakunnallinen jäsenyhdistys, ja kun liityt Journalistiliittoon, liityt samalla johonkin sen jäsenyhdistykseen. Voit valita jäsenyhdistyksesi asuinpaikan tai toimenkuvan mukaan. Jäsenyhdistystä voi myös vaihtaa. Kaikkien jäsenyhdistysten yhteystiedot löydät Journalistiliiton sivuilta.

Lue 10 syytä, miksi liittyä SFJ:n jäseneksi.

Kuka voi hakea jäseneksi?

Journalistiliiton säännöissä ja SFJ:n säännöissä määritellään edellytykset, joiden täyttyessä voit liittyä jäseneksi. SFJ:n jäsenissä on toimittajia, valo- ja videokuvaajia, kääntäjiä, kustannustoimittajia, graafikoita, viestijöitä ja muita media-alan osaajia. Jäsenistössä on myös opiskelijoita ja eläkeläisiä. Myös sivutoimisesti alalla työskenteleviä voidaan hyväksyä jäseniksi.

Miten liittyä jäseneksi tai vaihtaa jäsenyhdistystä?

Journalistiliiton verkkosivuilla on liittymislomakkeet työsuhteisille, freelancereille ja opiskelijoille. Liittymislomaketta täyttäessä voi valita jäsenyhdistyksen. Jos olet jonkun muun Journalistiliiton jäsenyhdistyksen jäsen ja haluat vaihtaa SFJ:n jäseneksi, voit hakea vaihtoa siihen tarkoitetulla lomakkeella. Journalistiliiton toimisto lähettää uudelle jäsenelle tiedot jäsenmaksun maksamisesta sekä pressikortista.

Mitä jäsenyys maksaa?

SFJ ei peri jäsenmaksua. Jäsenet maksavat kuitenkin jäsenmaksua Journalistiliitolle. A-kassaan kuulumattomien freelancerien jäsenmaksu on 22 euroa kuukaudessa, ja A-kassaan kuuluvat freelancerit maksavat 1,4 prosenttia bruttoansiotuloista. Opiskelijoiden jäsenmaksu on 4 euroa kuukaudessa. Vuoden 2015 jälkeen eläkkeelle siirtyneet jäsenet maksavat 8,50 euroa kuukaudessa, ja aiemmin eläkkeelle jääneet jäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta. Tarkempia tietoja jäsenmaksuista eri tilanteissa on Journalistiliiton sivuilla.

Mistä lisätietoa?

Lisätietoa jäsenasioista saat Journalistiliiton jäsenpalveluista. Jäsenasiapäivystys palvelee yleensä maanantaisin kello 10–11.30 ja tiistaista perjantaihin kello 9–11.30 numerossa 09 6122 3333. Päivystysajan ulkopuolella voit lähettää sähköpostia jäsenmaksuista osoitteeseen jasenmaksut [at] journalistiliitto.fi ja muista jäsenyyteen liittyvistä asioista osoitteeseen jasenasiat [at] journalistiliitto.fi. Katso ajantasaiset päivystysajat yhteystiedoista.

Pin It on Pinterest