Etusivu » Tietoa yhdistyksestä » Miksi jäseneksi?

Miksi jäseneksi?

10 syytä liittyä Suomen freelance-journalistien jäseneksi

1. Lehdistökortti

Lehdistökortilla osoitat olevasi ammattijournalisti käyttäessäsi sitä työtehtävissäsi.

Lehdistökortilla saa Matkahuollon kotimaan bussimatkoista 30 prosentin alennuksen.

Kansainvälisellä IFJ:n lehdistökortilla pääset tiedon lähteille ulkomailla.

2. Laki- ja ongelmaneuvonta

SFJ:n jäsenellä on oikeus liiton toimistossa työskentelevien lakimiesten ja freelance-asioihin erikoistuneen juristin palveluihin. Saat apua sopimusneuvotteluihin ja esimerkiksi laskujen perintään. SFJ:n toiminnanjohtajalta voi kysyä freelancerina eteen tulevista asioista: sopimuksista, palkkioista, alan käytännöistä.

3. Journalisti

Alan ammattilehden Journalistin vuosikerta sisältyy jäsenmaksuusi. Journalisti tarjoaa ajankohtaista ja tärkeää tietoa, ammatillisia kannanottoja sekä keskustelua viestintäalasta.

4. Pysyt ajan tasalla

Saat Journalistiliiton ja SFJ:n uutiskirjeet sekä ajantasaista tiedotusta alan lainsäädännöstä, sopimuksista ja etiikasta.

5. Koulutusta ja kursseja

SFJ järjestää ilmaista tai edullista koulutusta freelancereiden tarpeisiin. Osallistu jäsenmatkoille, tapaamisiin ja koulutuksiin, niin löydät vertaistukea freelancerina toimimiseen. Et ole yksin. Yhdistyksen kautta saat yhteyden freelancereiden lukupiireihin ja työnohjausryhmiin. Kääntäjien oma ammattiosasto KAOS järjestää seminaareja ja tapaamisia nimenomaan suomentajien tarpeisiin.

SJL järjestää jäsenilleen syksyisin freelancer-seminaarin. Tarjolla on tuoretta tietoa ja rentoutusta maksutta. Myös Journalismin päivät kokoavat satoja journalisteja alan kysymysten äärelle.

6. Vakuutuksia

SJL:n jäsenmaksuun sisältyy jäsenetuvakuutuksia, kuten oikeusturvavakuutus, matkustajavakuutus sekä tapaturmavakuutus, joka on freelancereille voimassa 24 tuntia vuorokaudessa.

Lisätietoa jäsenetuvakuutuksista.

7. Apurahoja

Freelancereiden apurahahoitokunta myöntää jäsenilleen vuosittain noin 33 000 euroa Jokes-apurahoina ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi voit hakea apurahoja suoraan Journalistisen kulttuurin edistämissäätiöltä. Apurahan saaminen edellyttää, että olet jättänyt Journalistiliitolle Kopiosto-valtakirjan. Säätiö järjestää myös ammattilaisille räätälöityjä täydennyskoulutuskursseja.

8. Kontakteja

Freelance-yhdistyksen julkaisemassa freeluettelossa yhteystietosi leviävät kaikkiin suurimpiin lehtitaloihin ja potentiaalisten asiakkaiden pöydälle. Myös luettelon verkkoversiossa voit mainostaa itseäsi maksutta. Tämä on poikinut lukuisia hyviä asiakassuhteita.

Saat tietoa työtilaisuuksista myös kollegoiltasi, kun tutustut heihin Journalistiliiton ja SFJ:n tilaisuuksissa ja pääset mukaan freelancereiden verkkofoorumeille.

9. Mediakunta

Journalistiliiton jäsenenä voit liittyä liiton työosuuskuntaan, Mediakuntaan.

10. Jäsenmaksu

Journalistiliiton yrittäjä-jäsenen jäsenmaksu on 20 euroa kuukaudessa. Jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa. Maksu ei sisällä työttömyyskassamaksua, sillä yrittäjä ei voi kuulua palkansaajakassaan (kuten ammattiliittojen kassat, YTK).

Lisäksi…

 

Pin It on Pinterest