Etusivu » Tietoa yhdistyksestä » Miksi jäseneksi?

Miksi jäseneksi?

10 syytä liittyä Suomen freelance-journalistien jäseneksi

1. Lehdistökortti

Lehdistökortilla osoitat olevasi ammattijournalisti käyttäessäsi sitä työtehtävissäsi.

Lehdistökortilla saa Matkahuollon kotimaan bussimatkoista 30 prosentin alennuksen.

Kansainvälisellä IFJ:n lehdistökortilla pääset tiedon lähteille ulkomailla.

Kortin esittämällä saa 15 prosentin alennuksen Tunturikeskus Kiilopään, Hotelli Jeriksen ja Ylläskartanon hinnoista. Samoin kortilla voi ostaa varusteita jäsenhintaan Suomen Ladun kanssa sopimuksen tehneissä varustemyymälöissä.

Jäsenetuihin kuuluu myös erikseen sovittuja liikunta- ja opaspalveluita Vantaan Paloheinässä, Maunulan majalla, eri retkeilyalueilla ja urheiluopistoilla.

2. Laki- ja ongelmaneuvonta

SFJ:n jäsenellä on oikeus liiton toimistossa työskentelevien lakimiesten ja freelance-asioihin erikoistuneen juristin palveluihin. Saat apua sopimusneuvotteluihin ja esimerkiksi laskujen perintään. SFJ:n toiminnanjohtajalta voi kysyä freelancerina eteen tulevista asioista: sopimuksista, palkkioista, alan käytännöistä.

3. Journalisti

Alan ammattilehden Journalistin vuosikerta sisältyy jäsenmaksuusi. Journalisti tarjoaa ajankohtaista ja tärkeää tietoa, ammatillisia kannanottoja sekä keskustelua viestintäalasta.

4. Pysyt ajan tasalla

Saat Journalistiliiton ja SFJ:n uutiskirjeet sekä ajantasaista tiedotusta alan lainsäädännöstä, sopimuksista ja etiikasta.

5. Koulutusta ja kursseja

SFJ järjestää ilmaista tai edullista koulutusta freelancereiden tarpeisiin. Koulutuksia ja tilaisuuksia on noin 25 – 30 vuosittain. Osallistu jäsenmatkoille, tapaamisiin ja koulutuksiin, niin löydät vertaistukea freelancerina toimimiseen. Et ole yksin. Yhdistyksen kautta saat yhteyden freelancereiden lukupiireihin ja työnohjausryhmiin. Kääntäjien oma ammattiosasto KAOS järjestää seminaareja ja tapaamisia nimenomaan suomentajien tarpeisiin.

SJL järjestää jäsenilleen syksyisin freelancer-seminaarin. Tuoretta tietoa ja rentoutusta maksutta. Journalismin päivät kokoavat satoja journalisteja alan kysymysten äärelle.

6. Vakuutuksia

SJL:n jäsenmaksuun sisältyy jäsenetuvakuutuksia, kuten oikeusturvavakuutus, matkustajavakuutus sekä tapaturmavakuutus, joka on freelancereille voimassa 24 tuntia vuorokaudessa.

Lisätietoa jäsenetuvakuutuksista.

7. Apurahoja

Freelancereiden apurahahoitokunta myöntää jäsenilleen vuosittain noin 33 000 euroa Jokes-apurahoina ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi voit hakea apurahoja suoraan Journalistisen kulttuurin edistämissäätiöltä. Apurahan saaminen edellyttää, että olet jättänyt Journalistiliitolle Kopiosto-valtakirjan. Säätiö järjestää myös ammattilaisille räätälöityjä täydennyskoulutuskursseja.

8. Kontakteja

Freelance-yhdistyksen Vapaat Journalistit -luettelossa yhteystietosi leviävät kaikkiin suurimpiin lehtitaloihin ja potentiaalisten asiakkaiden pöydälle. Myös luettelon verkkoversiossa voit mainostaa itseäsi maksutta. Tämä on poikinut lukuisia hyviä asiakassuhteita.

Saat tietoa työtilaisuuksista myös kollegoiltasi, kun tutustut heihin Journalistiliiton ja SFJ:n tilaisuuksissa ja pääset mukaan freelancereiden verkkofoorumeille.

9. Mediakunta

Journalistiliiton jäsenenä voit liittyä liiton työosuuskuntaan, Mediakuntaan.

10. Jäsenmaksu

Journalistiliiton yrittäjä-jäsenen jäsenmaksu on 19 euroa kuukaudessa. Jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa. Maksu ei sisällä työttömyyskassamaksua, sillä yrittäjä ei voi kuulua palkansaajakassaan (kuten ammattiliittojen kassat, YTK).

Lisäksi…

 

 • NoHo:n RAVINTOLAT

  Vuonna 2019 Journalistiliiton jäsenkortilla saa 50 % alennuksen kahdelle henkilölle alla luetelluissa ravintoloissa, kun he käyttävät palveluita yksityishenkilöinä. Alennus koskee normaalihintaisia à la carte -listan ruokatuotteita, lukuun ottamatta alkoholijuomia ja tupakkatuotteita. Etu ei ole voimassa lounasaikaan. Alennus ei koske yrityskäyttöä eikä useamman kuin kahden hengen tilaisuuksia.

 • KANSALLISOOPPERA JA -BALETTI

  Suomen kansallisooppera ja -baletti tarjoaa Journalistiliiton jäsenille 50 prosentin alennuksen päänäyttämön normaalihintaisista lipuista teoskohtaisesti (max. 2 lippua/esitys, ei voimassa ensi-illoissa, vierailunäytännöissä tai mm. Oopperan kummituksen esityksissä). Alennuksen saa voimassa olevaa pressikorttia näyttämällä vain Oopperan lipunmyynnistä aikaisintaan viikkoa ennen esitystä. Tätä aikaisemmin ostetut tai varatut liput ovat normaalihintaisia. Etu on voimassa rajatuilla paikoilla permannolla ja 1. parvella myyntitilanteen mukaan. Tiedustelut ja varaukset Oopperan myyntipalvelusta, puh. (09) 40302210.

 • LONG PLAY

  Journalistiliiton jäsenet saavat Long Playn tilauksesta 25 prosentin alennuksen tämän tilaussivun kautta.

 • Viking Line

  Viking Line tarjoaa Suomen Journalistililiiton jäsenyhdistyksille ja -osastoille sekä yksityisille jäsenille erikoishintaisia laivamatkoja.

  Yksityisille jäsenille on risteilyille erityishintoja. Jäsenedut ovat voimassa koko hytille, kun yksi liiton jäsen matkustaa mukana. Varaudu esittämään jäsenkortti lippuja lunastettaessa ja terminaalissa.

  Samoin reittimatkoina tehtäville työmatkoille on erityishintoja. Kokousryhmille (vähintään 8 henkeä) on erikoispakettihinta. Kokous- ja ryhmämatkoja varattaessa tarvitaan asiakasnumero. SJL:n asiakasnumero on 361448.

  Lisää tietoa matkoista, niiden varaamisesta ja hinnoista löydät sivulta http://www.vikingline.fi/journalistiliitto/

  Voit kirjautua näille sivuille käyttäjätunnuksella nglijour ja salasanalla 361448 (sama kuin liiton asiakasnumero).

  Risteilyjen ja reittimatkojen alennusprosentit löydät sisään kirjauduttuasi osiosta “vapaa-ajan matkat”. Varauksessa tarvittavat tuotetunnuksen voit kysyä Viking Linelta, jonka yhteystiedot ovat osoitteessa http://www.vikingline.fi/journalistiliitto/. Voit myös varata jäsenetuhintaisen matkan puhelimitse.

 • Journalistiliitolla on Saariselällä ja Vierumäellä lomamökkejä, joiden vuokra on SJF:n jäsenille edullinen. Mökeissä saa majoittua jäsenhintaan koko seurue, jos siihen kuuluu yksikin Journalistiliiton jäsen.
 • Pressikortilla pääset ilmaiseksi museoihin ja messuille.
 • SiljaLine

  • Alennus on 25 % sekä normaalihintaisista reitti- että risteilyhinnoista
  • Ei voimassa erikoislähdöillä eikä menopaluualennusten eikä hotellipakettien yhteydessä
  • Alennus ei koske ajoneuvoja
  • Ahvenanmaan liikenteessä voimassa kansipaikoilla, muilla reiteillä (Hki-Sto) hyttiluokissa C-A
  • Varaukset vain Tallink Siljalta, koodi 94177
  • Varattavissa aikaisintaan 60 vrk ennen lähtöä
  • Hytillisissä varauksissa etu koskee vain pressikortin haltijan hyttiä, kansipaikalla matkustettaessa etu koskee vain pressikortin haltijaa (1 hlö)
  • Ei voimassa ryhmille
  • Pressikortti esitettävä lähtöselvityksessä

  Tallink

  • Alennus on 25 % normaalihintaisista risteilyhinnoista ja 50 % normaalihintaisista
   reittihinnoista ja Tallinnan päiväristeilyhinnasta
  • Ei voimassa erikoislähdöillä eikä menopaluualennuksen eikä hotellipakettien yhteydessä, alennuksen saa vain 1 hlö eli pressikortin haltija
  • Alennus ei koske ajoneuvoja
  • Tallinnan reittiliikenteessä ja päiväristeilyllä alennus lasketaan vain kansipaikkahinnasta.
  • Europan 22 tunnin -risteilyllä voimassa hyttiluokissa C-A
  • Varattavissa vain Tallink Siljalta, koodi 94177
  • Varattavissa aikaisintaan 60 vrk ennen lähtöä
  • Hytillisissä varauksissa (risteily Europalla) etu koskee vain pressikortin haltijan hyttiä
  • Ei voimassa ryhmille
  • Pressikortti esitettävä lähtöselvityksessä

  Lisäksi Club One –jäsenet saavat PRESS-alennuksen lisäksi Club One –alennuksen.

 • OTAVAMEDIAN LEHDET

  30 prosentin erikoisalennukseen oikeuttavat uudet, laskuttamattomat kotimaan tilaukset. Voimassa olevaa tilausta ei voi vaihtaa alennustilaukseen eikä alennusta voi käyttää voimassa olevan tilauksen jatkoksi. Alennus lasketaan normaalista määräaikaisesta 12 kuukauden tilaushinnasta.

  Tilaukset jatkuvat automaattisesti erikoishinnalla 12 kuukauden laskutusjaksoissa niin kauan kuin haluat kulloinkin voimassaolevan hinnaston mukaan. Erikoishintaiset tilaukset laskutetaan yhdessä erässä. Lisätietoja ja tilaukset: https://tilaus.otavamedia.fi/journalisti

 • Vastapainon verkkokauppa

  Vastapaino tarjoaa Journalistiliiton jäsenille kaikki kirjansa 35 prosentin alennuksella. Saat alennuksen Vastapainon verkkokaupasta käyttämällä ostoskorissa alennuskoodia JOURNALISTI. Mukavia lukuhetkiä!

Ja niin edelleen. Lisätietoa jäseneduista saat kirjautumalla Journalistiliiton jäsensivuille.

 

Pin It on Pinterest