Etusivu » Tietoa yhdistyksestä » Mikä on SFJ?

Mikä on SFJ?

Suomen freelance-journalistit ry (SFJ) on Journalistiliiton valtakunnallinen jäsenyhdistys, johon kuuluvat pääasiassa lehdistölle työskentelevät vapaat journalistit. Yhdistyksellämme on yli 1 500 jäsentä.

Joukossamme on eri tiedotusvälineiden taitajia valokuvaajista kirjoittaviin toimittajiin, videokuvaajista ja kääntäjistä graafikoihin ja kustannustoimittajiin sekä tv- ja radiotyötä tekeviin toimittajiin.

SFJ ajaa jäsentensä etuja tiedottamalla freelance-työn ajankohtaisista kysymyksistä, ottamalla kantaa alan kehitykseen ja kouluttamalla jäseniään. Yhdistyksen tehtävänä on parantaa jäsentensä työoloja, taloudellista asemaa ja sosiaaliturvaa.

Freelance-yhdistyksen jäsenet eivät pääsääntöisesti kuulu palkansaajien työttömyyskassaan. He huolehtivat yrittäjinä itse eläkkeistään ja sairas- tai työttömyysturvastaan. Työosuuskuntiin kuuluvat freelancerit tai esimerkiksi YLE:lle työtä tekevät freelancerit ovat kuitenkin usein työsuhteisia ja voivat siten vakuuttaa itsensä Journalistiliiton työttömyyskassassa Finkassa.

Lehdistön freelancereiden apurahahoitokunta jakaa stipendejä jäsenten ammatilliseen kouluttautumiseen. Yhdistys järjestää jäsenilleen koulutusta ammattitaidon kehittämiseksi ja työssä menestymiseksi.

Freelance-yhdistyksen yhteystiedot:

Suomen Journalistiliitto
Suomen freelance-journalistit ry
toiminnanjohtaja Hanna Kaisa Hellsten
Siltasaarenkatu 16, 7 krs.
00530 Helsinki
Puh. +358 45 619 9958 (ma-to)
yhdistys@freet.fi

Pin It on Pinterest