Etusivu » Tietoa yhdistyksestä

Tietoa yhdistyksestä

Mikä on Suomen freelance-journalistit?

Suomen freelance-journalistit ry (SFJ) on Journalistiliiton valtakunnallinen jäsenyhdistys, johon kuuluvat pääasiassa lehdistölle työskentelevät vapaat journalistit. Yhdistykseen kuuluu 1200 jäsentä.

Joukkoon mahtuu eri medioiden taitajia valokuvaajista kirjoittaviin toimittajiin, videokuvaajista ja kääntäjistä graafikoihin ja tv- ja radiotyötä tekeviin toimittajiin.

SFJ ajaa jäsentensä etuja tiedottamalla freelance-työn ajankohtaisista kysymyksistä, ottamalla kantaa alan kehitykseen ja kouluttamalla jäseniään. Yhdistyksen tehtävänä on jäsentensä työolojen, taloudellisen aseman ja sosiaaliturvan parantaminen.

Freelance-yhdistyksen jäsenet eivät pääsäääntöisesti kuulu palkansaajien työttömyyskassaan ja huolehtivat yrittäjinä itse eläkkeistään ja sairas- tai työttömyysturvastaan.

Lehdistön freelancereiden apurahahoitokunta jakaa stipendejä jäsenten ammatilliseen kouluttautumiseen. Yhdistys järjestää jäsenilleen koulutusta ammattitaidon kehittämiseksi ja työssä menestymiseksi.

SFJ:llä on kaksi osastoa: kirjallisuuden kääntäjien oma osasto KAOS ja Pirkanmaan alueosasto Pirkanmaan freet.

Freelance-yhdistyksen toiminnanjohtajan tavoitat seuraavasti:

Toiminnanjohtaja työskentelee osa-aikaisesti, pääasiassa maanantaista torstaihin. Muina aikoina saat asiasi varmimmin eteenpäin sähköpostitse.

sähköposti: yhdistys@freet.fi

Käyntiosoite: Säästöpankinranta 2 A 7. krs

Postiosoite: PL 252, 00531 Helsinki

Puhelin: gsm 045 619 9958

Pin It on Pinterest