Etusivu » Tietoa yhdistyksestä

Tietoa yhdistyksestä

Suomen freelance-journalistit ry (SFJ) on Journalistiliiton valtakunnallinen jäsenyhdistys, johon kuuluvat pääasiassa lehdistölle työskentelevät vapaat journalistit. Yhdistyksellämme on 1 500 jäsentä.

Joukossamme on eri tiedotusvälineiden taitajia valokuvaajista kirjoittaviin toimittajiin, videokuvaajista ja kääntäjistä graafikoihin ja kustannustoimittajiin sekä tv- ja radiotyötä tekeviin toimittajiin.

SFJ ajaa jäsentensä etuja tiedottamalla freelance-työn ajankohtaisista kysymyksistä, ottamalla kantaa alan kehitykseen ja kouluttamalla jäseniään. Yhdistyksen tehtävänä on parantaa jäsentensä työoloja, taloudellista asemaa ja sosiaaliturvaa.

Freelance-yhdistyksen jäsenet eivät pääsääntöisesti kuulu palkansaajien työttömyyskassaan. He huolehtivat yrittäjinä itse eläkkeistään ja sairas- tai työttömyysturvastaan. Työosuuskuntiin kuuluvat freelancerit tai esimerkiksi YLE:lle työtä tekevät freelancerit ovat kuitenkin usein työsuhteisia ja voivat siten vakuuttaa itsensä Journalistiliiton työttömyyskassassa Finkassa.

Lehdistön freelancereiden apurahahoitokunta jakaa stipendejä jäsenten ammatilliseen kouluttautumiseen. Yhdistys järjestää jäsenilleen koulutusta ammattitaidon kehittämiseksi ja työssä menestymiseksi.

Pin It on Pinterest