Etusivu » Teitkö radiojuttuja 2017 – hae äänikorvauksia

Teitkö radiojuttuja 2017 – hae äänikorvauksia

mennessä | syys 21, 2018 | Yleinen | 0 Kommenttia

SFJ kerää radiotyötä tehneiden jäsentensä tiedot Kopioston tilittämien äänikorvauksien maksamista varten.

Kopioston kautta kanavoidaan hyvitysmaksun tekijöiden suorasta korvausosuudesta yhteensä viisi prosenttia tilitettäväksi muille kuin musiikin alan oikeudenhaltijoille. Vuoden 2017 osuus on noin 80.000 euroa.

Kopioston hallituksen päätöksen mukaisesti vuoden 2017 yksityisen kopioinnin äänikorvaukset tilitetään jäsenjärjestöjen ilmoittamien tietojen perusteella radio-ohjelmien oikeudenhaltijoille (vakituiset ja freelancerit) lukuun ottamatta Teoston ja Gramexin edustamia oikeudenhaltijoita.

Miten toimit?

Jos teit radio-ohjelmia vuonna 2017, lähetä tietosi 9. marraskuuta 2018 mennessä SFJ:n toimistolle osoitteeseen yhdistys@freet.fi.

Radio-ohjelmien äänikorvausten vapaamuotoisesta hakemuksesta on käytävä ilmi:
– ohjelma, työnantaja/ohjaaja ja toimitus/toimitukset, joille hakija on tehnyt radiotyötä vuonna 2017.
– hakijan nimi, osoite, henkilötunnus ja pankkitili
– kopio verokortista, mikäli verotiedot eivät ole jo Kopiostolla.

Mikä on hyvitysmaksu?

Yksityinen kopiointi on Suomessa lain mukaan sallittua. Nauhureiden yleistyessä 1970-luvulla myös kodeissa tapahtuva kopiointi lisääntyi räjähdysmäisesti. Tätä yksityistä kopiointia hyvittämään on vuodesta 1984 lähtien peritty hyvitysmaksua. Vuoden 2014 loppuun asti maksu sisältyi tallennuslaitteiden ja -alustojen myyntihintaan. Vuodesta 2015 alkaen yksityisen kopioinnin korvaus on rahoitettu valtion budjetista.

Hyvitysmaksulla kompensoidaan luovan työn tekijöille sitä, että heidän teoksiaan, kuten musiikkia tai elokuvia, kopioidaan yksityiseen käyttöön. EU:n tekijänoikeuksia tietoyhteiskunnassa koskeva direktiivi edellyttää, että teosten oikeudenomistajat saavat sopivan hyvityksen yksityiskopioinnista.

 

Arkisto

Pin It on Pinterest