Webinaari: Freetyön jatkokurssi

Aika
28.11.2023
14.00 - 17.00

Paikka

Freetyön jatkokurssilta saat syventävää tietoa freelancerina työskentelystä. Koulutus pidetään webinaarina Zoomissa.

Minna Ängeslevän kuva: Jarkko Mikkonen

Opettaja-lehden päätoimittaja Minna Ängeslevä tuo webinaariin freetyön ostajan terveiset. Hän on työskennellyt Opettajassa aiemmin toimittajana, toimitussihteerinä ja tuottajana ja tehnyt yhteistyötä vapaiden toimittajien kanssa yhdeksän vuotta.

Linda Varoma

Loviisassa asuva valokuvaaja, valokuvataiteilija ja kuvajournalisti Linda Varoma puhuu siitä, miten yhdistää omassa työpaletissaan taiteen, journalismin ja viestinnän tekemisen. Hän on vuodesta 2008 lähtien osallistunut yli kahteenkymmeneen yhteis- ja ryhmänäyttelyyn sekä pitänyt kahdeksan yksityisnäyttelyä. Hän kuvaa säännöllisesti Otavamedian, Sanoman ja A-lehtien aikakauslehtiin sekä muutamiin ammattilehtiin. Lisäksi hän on avustanut Kouvolan Sanomia ja Kymen Sanomia yli kymmenen vuotta, kirjoittaen näihin ajoittain myös kulttuuriaiheisia juttuja sekä kolumneja.

Lisäksi Journalistiliiton juristi Sanna Nikula kertoo keväällä uudistuneesta tekijänoikeuslaista ja siitä, mitä muutokset tarkoittavat freelancereille. Suomen freelance-journalistien va. toiminnanjohtaja Anna-Sofia Nieminen avaa yrittäjän eläkelakiin vuodenvaihteessa tulleita uudistuksia.

Suosittelemme koulutusta vähintään jonkin aikaa freelancerina työskennelleille. Koulutuksessa mennään aiheisiin syvemmälle kuin Freetyön peruskurssilla, mutta voit toki osallistua riippumatta siitä, oletko aiemmin osallistunut peruskurssille. Koulutus on maksuton ja tarkoitettu Journalistiliiton jäsenille. Koulutuksen järjestävät Suomen freelance-journalistit ja Journalistiliitto.

Ilmoittaudu koulutukseen 26.11.2023 klo 23.30 mennessä tästä linkistä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki Zoomiin koulutusta edeltävänä päivänä.

 

Ohjelma

14.00–14.45 Freetyön ostajan terveisiä / Minna Ängeslevä, päätoimittaja, Opettaja

14.45–15.30 Miten yhdistää taide, journalismi ja viestintä / Linda Varoma, freelance-kuvaaja

15.30–16.15 YEL-uudistus käytännössä / Anna-Sofia Nieminen, va. toiminnanjohtaja, Suomen freelance-journalistit

16.15–17 Mitä uudistunut tekijänoikeuslaki tarkoittaa freelancereille / Sanna Nikula, juristi, Suomen Journalistiliitto

Kussakin osiossa on varattu runsaasti aikaa kysymyksille.

 

Lisätiedot

Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yhdistys (at) freet.fi.

Pin It on Pinterest