Viestijöiden ilta

Aika
12.10.2022
16.00 - 20.00

Paikka
Sokos Hotel Presidentti

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Journalistiliiton jäsenpohja on yhä moninaisempi. Tiedonvälityksen ytimessä työskentelevät paitsi journalistit myös viestijät. Monet jäsenemme edustavat molempia ammattikuntia. Viestijöiden illassa pohditaan niin muuttuvaa työelämää ja sen vaatimuksia viestijöille kuin viestijöiden asemaa Journalistiliitossa.

Tule kuulemaan ja tapaamaan alan ammattilaisia ja kollegoita, keskustelemaan ja vaihtamaan ideoita. Ilta alkaa yhteisellä ruokailulla ja virvokkeilla. Tilaisuus on osallistujille maksuton.

Tervetuloa verkostoitumaan!

Illan puhujavieraaksi saamme todellisen viestintävaikuttajan, filosofian tohtorin & dosentin Elina Melginin. Viimeiset 17 vuotta Melgin on paneutunut viestintäalan edistämiseen ProCom ry:n toimitusjohtajana. Tästä syksystä lähtien hän toimii vanhempana asiantuntijana strategiseen mainetutkimukseen perehtyneessä T-Mediassa. Tilaisuudessamme Melgin alustaa viestintäalan, median ja työelämän muutoksista.

elinamelgin.kuva-sam-jamsen.low.jpg (15 KB) Elina Melginin kuva: Sam Jamsen

Tärkeässä osassa iltaa on yhteinen keskustelu, jonka tavoitteena on viestijöiden aseman parantaminen Journalistiliitossa. Liiton puheenjohtaja Hanne Aho avaa näkemyksiään viestijöiden Journalistiliitosta. Mukana keskustelemassa ovat myös Journalistiliiton palvelujohtaja Simon Huldén ja koulutuspäällikkö Nina Porra.

Mikä on sinun mielestäsi viestijän osa Journalistiliitossa? Miten viestijöiden edunvalvonta tulisi järjestää? Onko liiton ja yhdistysten koulutustarjonta ajan tasalla? Missä viestinnän jäsenhankintaa tulisi tehdä? Kuinka teemme palveluistamme kutsuvampia viestinnän ammattilaisille myös tulevaisuudessa? Pohdimme näitä aiheita ryhmissä ja yhdessä.

Viestijöiden illan järjestävät Helsingin Seudun Journalistit ja Suomen freelance-journalistit, joille Journalistiliiton jäsenistä koostuva valtuusto on antanut tehtäväksi tutkia viestijöiden asemaa liitossa.

Illan yhtenä tarkoituksena on koota yhteen Journalistiliiton viestijäjäseniä ja herättää keskustelua, jonka pohjalta arvioidaan liiton ja yhdistysten palveluita viestijöille ja pohditaan tulevia toimenpiteitä.

Viestijöiden oma ilta on tarkoitettu niin työsuhteisille kuin freelancer-viestijöille, viestintää osittain tekeville kuin viestintäalaa opiskeleville Journalistiliiton jäsenille.

Paikkoja iltaan on 30, joten varaa omasi pian. Vaikka paikat täyttyisivät, kannattaa ilmoittautua jonoon, sillä vapautuneita paikkoja täytetään jonotusjärjestyksessä. Ilmoittautumisen yhteydessä annetaan myös oma jäsenyhdistys ja ruokavalio.

Suomen Journalistiliitto on myös viestijöiden ammattiliitto. Tervetuloa!

Ohjelma

  • 16.00 Iltapalabuffet
  • 16.30 Tervetuloa!
  • 16.45 Elina Melgin: Viestintä, media ja muuttuva työelämä
  • 17.30 Hanne Aho: Viestijöiden Journalistiliitto
  • 17.45 Työpajat ja keskustelua
  • 19.30 Yhteenveto
  • 20.00 Ilta päättyy.

Tiedustelut:

Johanna Sillanpää, toiminnanjohtaja, HSJ ry, johanna.sillanpaa@hsj.fi

Anna-Sofia Nieminen, va. toiminnanjohtaja, SFJ ry, anna-sofia.nieminen@freet.fi

Pin It on Pinterest