Vierailu Sitraan: Opi käyttämään tulevaisuustyökaluja journalismissa

Aika
25.01.2024
14.30 - 17.00

Paikka
Sitra

Tervetuloa tutustumaan tulevaisuustalo Sitraan ja kokeilemaan, miten tulevaisuustyökaluja voi käyttää juttujen ideoinnissa ja näkökulmittamisessa!

Vierailemme Sitrassa Helsingin Ruoholahdessa (Itämerenkatu 11–13) torstaina 25.1.2024 kello 14.30–17. Ennakoinnin parissa työskentelevät Lilli Poussa ja Anna Solovjew-Wartiovaara sekä Samuli Laita viestinnästä opastavat tulevaisuustyökalujen kokeilemisessa ja kertovat Sitran ajankohtaisia kuulumisia. Tilaisuudessa on työpajamaisia osuuksia, joissa päästään käytännössä kokeilemaan työkaluja. Tarjolla on kahvia ja välipalaa.

Lilli Poussan kuva: Miikka Pirinen / Sitra


Anna Solovjew-Wartiovaaran kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Alustava ohjelma:

  • Kuvitellaan toivottavia tulevaisuuksia.
  • Kuullaan yleiskatsaus tulevaisuustyökaluista.
  • Saadaan vinkkejä, miten tunnistaa yhteiskunnassa ja ajassamme katveeseen jääviä teemoja, jotka saattavat tulevaisuuden kannalta olla merkityksellisiä.
  • Pohditaan, miten hyödyntää juttujen ideoinnissa ja näkökulmittamisessa trendejä megatrendien taustalla.
  • Opitaan hahmottamaan, millaisia vaikutuksia yksittäisellä trendillä voi olla.

Sitra on riippumaton rahasto, jonka tehtävä on luodata tulevaisuutta ja edistää talouden kasvua. Käytännössä Sitra muun muassa ennakoi yhteiskunnan muutoksia, tekee erilaisia kokeiluja ja tuo yhteen ihmisiä ja organisaatioita. Sitran tehtävä on määritelty laissa.

Maksuton tilaisuus on suunnattu Suomen freelance-journalistien jäsenille, jotka tekevät journalistista työtä. Ilmoittaudu 21.1.2024 mennessä tästä linkistä. Ilmoittautuminen on sitova. Käyttämättömästä paikasta ilman lääkärintodistusta veloitamme 20 euroa.

Tervetuloa!

Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yhdistys (at) freet.fi.

Pin It on Pinterest