PERUTTU Työpaja Helsingissä: Media ja moninaisuus

Aika
10.04.2024
13.00 - 16.00

Paikka
Journalistiliitto

TYÖPAJA ON PERUTTU.

Tervetuloa Suomen freelance-journalistien ja Cultura-säätiön yhdessä järjestämään työpajaan pohtimaan moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta omassa työssäsi! Saat käytännönläheisestä työpajasta mukaasi työkaluja moninaisuuden edistämiseksi ja huomioimiseksi.

Työpaja on suunnattu freelance-toimittajille ja -kuvaajille, ja siihen otetaan enintään 15 Suomen freelance-journalistien jäsentä. Työpaja on maksuton.

Työpaja järjestetään keskiviikkona 10.4.2024 kello 13–16 Journalistiliiton tiloissa Helsingissä (Säästöpankinranta 2 A, 7.krs). Tarjolla on kahvia ja välipalaa. Osallistujille toimitetaan pieni ennakkotehtävä koulutusta edeltävällä viikolla.

Kouluttajina toimivat Eilina Gusatinsky ja Laura Rantanen. Gusatinsky on Cultura-säätiön johtava asiantuntija (Instituutiot ja osallisuus) ja taustaltaan toimittaja. Rantanen on Cultura-säätiön viestintäpäällikkö ja vapaa toimittaja.

Eilina Gusatinsky


Laura Rantanen

Cultura-säätiö edistää Suomen venäjänkielisten kaksisuuntaista kotoutumista ja osallisuutta sekä suomalaisen yhteiskunnan monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Syksyllä 2023 Cultura toteutti Media-alan tutkimussäätiön tuella selvityksen siitä, kuinka hyvin media tuntee moninaistuvan yleisönsä. Kyselyn tulosten mukaan toimittajat kokevat erittäin tärkeänä, että mediassa näkyy ja kuuluu etninen moninaisuus. Moninaisuuden näkyvyydestä huolimatta toimittajilla on eriäviä näkemyksiä siitä, millä tavoin moninaisuutta mediassa voidaan edistää ja miten moninaisuuteen liittyviä aiheita ja ilmiöitä tulisi mediassa käsitellä.

Alustava ohjelma

  • 13.00 Cultura-säätiön ja Median sokea piste -selvityksen esittely, osallistujien esittelykierros
  • 13.30 Ennakkotehtävien purku
  • 13.45 Moninaisuuden merkitys mediassa: Jakautuminen pienryhmiin ja keskustelua siitä, kuinka käsitellyt asiat näkyvät omassa työssä + pienryhmätehtävän purku
  • 14.15 Kahvitauko
  • 14.30 Pienryhmätyöskentelyä: Miten freetyössä on mahdollista edistää moninaisuuden huomioimista? + pienryhmätehtävän purku
  • 15.30 Yksilötehtävä: Oman toimintasuunnitelman laatiminen moninaisuuden huomioimiseksi
  • 15.45 Oivalluksia ja palautekeskustelu

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään tiistaina 2.4.2024 tästä linkistä. Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova. Käyttämättömästä paikasta ilman lääkärintodistusta veloitamme 30 euroa.

Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yhdistys (at) freet.fi.

Tervetuloa!

Pin It on Pinterest