Tekoälyiltapäivä Jyväskylässä

Aika
25.11.2023
13.00 - 16.00

Paikka
Jyväskylän yliopiston kirjasto, Tietoniekka-tila

Koska tekoälyn ja toimitustyön välinen suhde on kuuma ja kiintoisa, Keski-Suomen Journalistit kutsuu journalistisen alan ihmisiä ja opiskelijoita Keski-Suomesta ja muualta yhteen tenttaamaan tietokirjailija Petteri Järvistä tekoälysovelluksista sekä keskustelemaan hänen kanssaan. Suomen freelance-journalistit on mukana tilaisuudessa yhteistyökumppanina.

Tilaisuudessa Järvinen esittelee tällä hetkellä olemassa olevia tekoälysovelluksia. Hän pohdiskelee, onko tekoäly, pullon henki, jo päästetty ulos pullosta, ja saako sitä sinne koskaan takaisin. Tilaisuudessa kuullaan, miten käyttää tekoälyä tiedon lähteenä ja mitkä sen edut ja vaarat ovat. Järvinen valottaa, miten toimittaja ja muu journalisti voi tunnistaa tekoälyn tekemät tiedotteet, haastatteluvastaukset tai valokuvat, ja miten toimitusten kannattaisi panostaa tekoälyn käyttöön. Tilaisuudessa myös pohditaan, miten tekoäly vaikuttaa alan työllisyyteen.

Tilaisuus järjestetään lauantaina 25.11.2023 kello 13–16 Jyväskylän yliopiston kirjastossa Tietoniekka-tilassa. Petteri Järvisen alustuksen jälkeen on varattu hyvin aikaa keskustelulle. Tilaisuuden juontaa freelance-toimittaja Mari Heikkilä.

Ilmoittauduthan mieluusti nopeasti tilan ja tarjoilun takia, mutta viimeistään 15.11.2023 mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sihteeri@ksjournalistit.fi. Ilmoita myös ruokarajoituksistasi. Tilaisuuden sisältöä koskeviin kysymyksiin vastaa Martti Ratia: martti.ratia@gmail.com.

Pin It on Pinterest