Teatteriretki: Nykyisempi aika Musiikkiteatteri Kapsäkissä

Aika
09.02.2017
17.45 - 21.00

Paikka
Musiikkiteatteri Kapsäkki

Teatteriretki SFJ:n jäsenille torstaina 9. helmikuuta. Ennen teatteriesitystä tapaamme näytelmän käsikirjoittajan, kirjailija, vapaa toimittaja Markus Leikolan, joka kertoo meille tekstin syntymisestä ja työprosessista ja vastaa kysymyksiimme. Kokoonnumme Musiikkiteatteri Kapsäkin ravintolassa kello 17.45 lasilliselle.

Musiikkiteatteri Kapsäkki tuottaa ensimmäisenä maailmassa näyttämöteoksen Charlie Chaplinin Nykyaika-elokuvan pohjalta. Chaplinin kulttielokuvaan Nykyaika perustuva musikaali Nykyisempi aika päivittää jokamiehen työssä ja arjessa kokemat vastoinkäymiset digitaaliaikaan – koneet vievät ihmistä aina todellisuuden tuolle puolen, ellei ihminen ota viedäkseen konetta. Musikaalin takana ovat samat nimet kuin Kapsäkin hitiksi nousseessa musiikkisatiirissa Suuri ja mahtava: käsikirjoitus Markus Leikola, musiikki ja äänimaailma Tommi Lindell, ohjaus Paavo Kerosuo, koreografia Lotta Kuusisto, visualisointi Riitta Röpelinen. Lavalla nähdään Lindellin, Kerosuon ja Kuusiston lisäksi Kaija Kärkinen ja Antti Korhonen.

Nykyaika (1936) on yksi Charlie Chaplinin tunnetuimpia teoksia ja murroskauden työ, jossa Chaplin esiintyy rakastetussa kulkurihahmossaan anonyyminä tehtaan työläisenä. Aikakausi, jota elokuva kuvaa, oli vahvassa murroksessa: 30-luvun alkupuolen globaali lamakausi seurasi maailmansodan optimistista jälleenrakennusta ja populaarikulttuuri, kulutus- ja kansalaisyhteiskunta olivat ensimmäisen kerran päässeet valtaan länsimaissa. Lama uhkasi kaikkien näiden asemaa, kun työttömyys, köyhyys ja suoranainen nälkä pyyhkivät saavutettuja etuja ja edistystä tieltään.

”Kaiken tämän voi nähdä tänäkin päivänä länsimaailmassa talouskriisin kourissa. Meidän nykyaikaamme sijoittuva musiikkinäytelmä on elokuvan tavoin vahva kannanotto pienen ihmisen puolesta taloudellisesti vaikeina aikoina, jolloin myös raja voimakkaiden aatteiden ja totalitaaristen ideologioiden välillä on liukuva”, käsikirjoittaja Markus Leikola kertoo.

Lipun hinta on 34,50, mutta SFJ tukee jäsentensä kulttuuriharrastusta, lipun omavastuuhinta on 20 euroa. Juomat maksaa jokainen itse. Liput jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Pin It on Pinterest