Polarisoitunut ilmapiiri, tulenarat uutisaiheet – miten välttää toimittajana pahimmat karikot?

Aika
26.01.2019
11.00 - 16.30

Paikka
Hotelli Lapland

Lauantaina 26. tammikuuta kello 11.00 alkaen. Koulutuspaikka on Lapland hotels, Oulu.

Koulutuspäivän ohjelma:
11.00 lounas
12.00 Mitä sovittelujournalismi on ja mihin sillä pyritään?
14.00 kahvit
14.30 Käytännön esimerkit ja keskustelua
n. 16.30 tilaisuus päättyy

Maahanmuutto, seksuaalirikokset, ruokavaliot, ilmastonmuutos. Kaikki ovat tulenarkoja aiheita, joista uutisointi herättää intohimot palamaan hyvässä ja pahassa. Miten toimittajana voi välttää pahimmat virheet ja olla kärjistämättä konfliktia? Tätä pohditaan PSSY:n vuoden ensimmäisessä koulutuksessa, jonka aiheena on sovitteleva journalismi. SFJ maksaa jäsentensä oallistumiskulut.

Sovittelujournalismista Oulussa puhuvat mediatutkija Mikko Hautakangas Tampereen yliopistosta sekä sovittelujournalismin asiantuntija, Sopiva ry:n puheenjohtaja, freelance-toimittaja Noora Kettunen.
Tutkimustiedon lisäksi luvassa on arkisia ja konkreettisia esimerkkejä siitä, millaista sovitteleva ote journalismissa on ja miten vastakkainasettelujen syntymistä voi välttää arjen toimitustyössä.

Sovittelevan journalismin perusajatus on se, että oikeilla valinnoilla voi tehdä juttuja, jotka eivät luo tai ylläpidä tarpeettomia vastakkainasetteluja, vaan auttavat ymmärtämään paremmin, mistä oikeastaan kiistellään. Sovittelujournalismin tarkoitus ei siis ole tehdä toimittajasta rauhanvälittäjää, vaan auttaa tekemään kiinnostavampia juttuja, jotka puhuttelevat monenlaisia lukijoita.
Sovittelujournalismi tarjoaa keinoja myös verkkokeskustelujen vetämiseen ja yleisövuorovaikutuksen parantamiseen.

Lisätietoa aiheesta löydät netistä: sovittelujournalismi.fi ja
Sopiva Sovittelujournalistit ry:n sivuilta sopiva.org.
Ilmoittaudu 21.1. mennessä PSSY:n opintosihteerille Mari Molkoselälle mari.molkoselka@gmail.com
Ilmoittautumisen yhteydessä on kerrottava myös mahdolliset erityisruokavaliotoiveet. PSSY ja SFJ tarjoavat jäsenilleen koulutuksen lisäksi lounaan.

Pin It on Pinterest