Podcastin lyhyt oppimäärä

Aika
24.10.2016
15.00 - 19.00

Paikka
Journalistiliitto

SFJ:n podcast-illassa käydään läpi podcastin tekemistä. Millaista tekniikkaa tarvitaan, miten suunnitellaan sisältö, millaisia ohjelmia ja laitteita tarvitaan. Printtitaustaisille journalisteille käydään lisäksi läpi radiotyön eroa kirjoitettuun journalismiin: miten haastattelut ja tarina on suunnilteltava radioon, kun kuulija ei voi palata tekstissä taaksepäin, miten ääntä käytetään ja miten haastattelut toteutetaan.

Kouluttajina toimivat vapaa toimittaja ja podcast-tuottaja Olli Sulopuisto sekä vapaa toimittaja Anna-Liisa Haavikko.

Olli Sulopuisto kertoo kaksi tarinaa podcasteista.
Niistä ensimmäinen on “Näin myin Vikasietotila-podcastin Ylelle” ja siinä käydään läpi podcastien suunnittelua ja toteuttamista konseptin tasolla. Millaiset ilmaisutavat ovat podcasteille luotaisia, mitä oppii vasta kokeilemalla ja mitä kaikkea muuta paitsi mikrofoniin puhumista kuuluu toimivan podcastin tekemiseen?
Jälkimmäinen on “näin teen omat podcastini”, jossa katsotaan sitten podcastien tekemistä ruohonjuuritasolta. Millaisilla ohjelmilla ja laitteilla saa hyvää jälkeä aikaan ja kuinka paljon siihen kuluu aikaa? Miten podcast julkaistaan ja miten sille etsitään kuulijoita?

Anna-Liisa Haavikko käy läpi tarinnankerronnan ja haastattelujen erityispiirteitä radiotyössä ja äänenkäytön perusteita.

Mukaan mahtuu 30 SFJ:n jäsentä. Omavastuuhinta on 25 euroa.
Osallistuminen on peruttava viimeistään 17. lokakuuta, muussa tapauksessa omavastuuhinta on maksettava.
Ilmoittautumiset:

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Pin It on Pinterest