Neuvottelutaidon koulutus Turussa

Aika
04.02.2023
11.30 - 15.30

Paikka
SparkUp

Miten neuvotella rahasta, tekijänoikeuksista tai työn ehdoista? Entä miten saada juttuidea läpi, sopia editorin kanssa muutoksista artikkeliin tai neuvotella kuvattavan kanssa kuvaustilanteessa? Töissä tulee jatkuvasti eteen neuvottelemisen paikkoja, tekee sitten töitä työsuhteessa tai freelancerina. Tule neuvottelutaidon koulutukseen oppimaan paremmaksi neuvottelijaksi!

Suomen freelance-journalistit ja Turun Journalistiyhdistys järjestävät yhdessä Journalistiliiton kanssa neuvottelutaidon koulutuksen lauantaina 4.2.2023 kello 11.30–15.30 Turun Kupittaalla SparkUpissa (Tykistökatu 4 B). Maksuton koulutus on tarkoitettu Journalistiliiton jäsenille. Tilaisuudessa on ruokatarjoilu.

 

Kouluttajana toimii juristi, ammattineuvottelija ja tietokirjailija Lottaliina Pokkinen Lehtinen Legal Oy:stä. Pokkinen kertoo rakentavasta neuvottelutyylistä, auttaa tunnistamaan niin oman kuin neuvottelukumppanin käyttäytymistyylin ja antaa käytännön vinkkejä neuvottelujen eri vaiheisiin.

Lottaliina Pokkinen

Lottaliina Pokkisen kuva: Mika Pakarinen

Pokkisen koulutuksen jälkeen keskustelemme neuvottelemisesta ja siitä, mistä kaikesta voikaan neuvotella. Keskustelua alustavat paikalliset journalistit, jotka kertovat omista neuvottelukokemuksistaan. Puheenvuorot pitävät kuvaaja Suvi Elo ja toimittaja Asko Lehtonen.

Suvi Elo

Suvi Elon kuva: Milja Lehtinen

Suvi Elo on Turussa asuva freelance-kuvaaja, joka työskentelee A-lehtien, Otavamedian ja Sanoma Median aikakauslehdille sekä järjestölehdille, markkinointiviestinnän puolelle ja yrityksille. Neuvottelutilanteita hänellä tulee niin ostajien kuin kuvattavien kanssa. ”Ne ovat pieniä, toistuvia ja epädramaattisia keskusteluja, joilla varmistetaan, että kaikilla on sama käsitys siitä, mitä ollaan tekemässä”, Elo kuvailee.

Asko Lehtonen

Asko Lehtosen kuva: Mathias Luther

Asko Lehtonen on Salon Seudun Sanomien toimittaja, jolla on 40 vuotta kokemusta arkipäivän neuvottelutilanteista journalistisessa työssä ja luottamustehtävissä sekä työpaikalla että ammattiliitossa. Hänen mukaansa toimittaja neuvottelee koko ajan.

Mukana keskustelemassa ovat myös Journalistiliiton koulutuspäällikkö Nina Porra, Turun Journalistiyhdistyksen asiainhoitaja Minna Uusivirta ja Suomen freelance-journalistien va. toiminnanjohtaja Anna-Sofia Nieminen.

 

Ohjelma

11.30–13.30 Paremmaksi neuvottelijaksi / Lottaliina Pokkinen, juristi, ammattineuvottelija ja tietokirjailija, Lehtinen Legal Oy

13.30–14.30 Ruokailu

14.30–15.30 Kahden paikallisen journalistin puheenvuorot sekä keskustelua

15.30 Tilaisuus loppuu, mutta halukkaat voivat jatkaa keskustelua vapaamuotoisesti

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt. Käyttämättömästä paikasta ilman lääkärintodistusta veloitamme 20 euroa.

Tervetuloa oppimaan paremmaksi neuvottelijaksi, tapaamaan niin työsuhteisia kuin freelance-kollegoita ja keskustelemaan!

Lisätietoja: SFJ:n va. toiminnanjohtaja Anna-Sofia Nieminen, yhdistys [at] freet.fi

Pin It on Pinterest