Neuvottelutaidon koulutus Helsingissä

Aika
04.03.2023
13.00 - 17.00

Paikka
Oodi, Kuutio (2.krs.)

Miten neuvotella rahasta, tekijänoikeuksista tai työn ehdoista? Entä miten saada juttuidea läpi, sopia editorin kanssa muutoksista artikkeliin tai neuvotella kuvattavan kanssa kuvaustilanteessa? Töissä tulee jatkuvasti eteen neuvottelemisen paikkoja, tekee sitten töitä työsuhteessa tai freelancerina. Tule neuvottelutaidon koulutukseen oppimaan paremmaksi neuvottelijaksi!

Suomen freelance-journalistit ja Helsingin Seudun Journalistit järjestävät yhdessä Journalistiliiton kanssa neuvottelutaidon koulutuksen lauantaina 4.3.2023 kello 13–17 Helsingin keskustakirjasto Oodin Kuutio-tilassa (Töölönlahdenkatu 4, 2. kerros). Maksuton koulutus on tarkoitettu Journalistiliiton jäsenille. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

 

Kouluttajana toimii juristi, ammattineuvottelija ja tietokirjailija Lottaliina Pokkinen Lehtinen Legal Oy:stä. Pokkinen kertoo rakentavasta neuvottelutyylistä, auttaa tunnistamaan niin oman kuin neuvottelukumppanin käyttäytymistyylin ja antaa käytännön vinkkejä neuvottelujen eri vaiheisiin.

Lottaliina Pokkinen

Lottaliina Pokkisen kuva: Mika Pakarinen

Pokkisen koulutuksen jälkeen keskustelemme neuvottelemisesta ja siitä, mistä kaikesta voikaan neuvotella. Keskustelua alustavat paikalliset journalistit, jotka kertovat omista neuvottelukokemuksistaan. Puheenvuorot pitävät journalistit Janne Flinkkilä ja Tuomo Lappalainen.

Janne Flinkkilä

Janne Flinkkilän kuva: Aapo Huhta

Vapaa mediatyöläinen Janne Flinkkilä kertoo kokemuksiaan neuvotteluista sekä itsensä että kulttuuri- ja mediaosuuskunta Creatin puolesta. Free-uransa aikana hän on palvellut asiakkaita Imagesta Ilta-Sanomiin, Hesarista Hymyyn ja STT:stä SPR:ään. Nykyisin hän kirjoittaa mm. Veikkauksen X-lehteen ja Ylelle.

Tuomo Lappalainen

Tuomo Lappalaisen kuva: Heli Saarela/Journalisti

Tuomo Lappalainen on Suomen Kuvalehden toimittaja, Kanava-lehden vastaava tuottaja sekä Otavamedian pääluottamushenkilö. Hän puhuu siitä, mitä mahdollisuuksia työntekijällä on vaikuttaa palkkaan a) työsuhteen alussa ja b) myöhemmin, casena Otavamedia.

Mukana keskustelemassa ovat myös Journalistiliiton koulutuspäällikkö Nina Porra, Suomen freelance-journalistien va. toiminnanjohtaja Anna-Sofia Nieminen ja Helsingin Seudun Journalistien toiminnanjohtaja Nina Erho.

 

Ohjelma

13–13.15 Tervetuloa ja esittäytymiskierros

13.15–15.15 Paremmaksi neuvottelijaksi / Lottaliina Pokkinen, juristi, ammattineuvottelija ja tietokirjailija, Lehtinen Legal Oy

15.15–15.45 Kahvia ja pientä purtavaa

15.45–17 Kahden paikallisen journalistin puheenvuorot sekä keskustelua

17 Tilaisuus loppuu, mutta halukkaat voivat jatkaa keskustelua vapaamuotoisesti

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova. Käyttämättömästä paikasta ilman lääkärintodistusta veloitamme 20 euroa.

Tervetuloa oppimaan paremmaksi neuvottelijaksi, tapaamaan niin työsuhteisia kuin freelance-kollegoita ja keskustelemaan!

Lisätietoja: SFJ:n va. toiminnanjohtaja Anna-Sofia Nieminen, yhdistys [at] freet.fi

Pin It on Pinterest