Mobiilivideokurssi

Aika
07.10.2017
10.00 - 16.00

Paikka
PJY:n toimisto

Kurssilla tutustutaan (journalistisen) videotuotannon työnkulkuun ja sen toteutukseen omilla mobiililaitteilla (Android, iOS). Kokemusta videotuotannoista ei tarvita, kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille. Kurssin vetäjänä toimii valo- ja videokuvaaja Tuomas Selänne.

Videotuotannon teknisen työn lisäksi keskustelemme journalistisista videoista sekä esitellään esimerkkien avulla journalististen videoiden yleisimmät lajiryhmät (haastattelu, reppari jne.), rakenteen ja tekniset vaatimukset.

Kurssin sisältö lyhyesti:

  • Mobiililaite videokamerana ja mobiililaitteen tekniset rajoitteet vs. videokamera
  • Lisävarusteet: valot, mikrofonit, jalustat jne.
  • Kuvataan haastattelu / gallup ja tarvittavat kuvituskuvat
  • Editoidaan video mobiililaitteella (VideoPad Free sovelluksella)
  • Valmiin videotiedoston siirto asiakaalle (WeTransfer sovelluksella)

Tarvitset mukaasi vain Android tai iOS mobiililaitteen ja langallisen tai langattoman handsfreen (puhelimen omat kuulokkeet). Varmistathan, että laitteessasi on muistia vapaana vähintään 500Mt, jos mobiililaitteesi muisti on täynnä niin vapauta tilaa siirtämällä kuva- ja videotiedostoja muistikortille tai tietokoneelle. Varmista, että sinulla on pääkäyttäjän oikeudet puhelimeesi tai tablettiin koska tarvittavat sovellukset (VideoPad ja Wetransfer) asennetaan älylaitteesesi ennen videoiden editointia.

Kurssin subventoitu hinta SFJ:n ja PJY:n jäsenille on 40 €. Tarjoamme iltapäiväkahvit ja sämpylät, lounas kustannetaan itse. Mukaan mahtuu enintään 12 journalistia. Jos ilmoittaudut kurssille, muttet pääsekään paikalle, osallistuminen on peruttava viimeistään 28. syyskuuta, muussa tapauksessa perimme osallistumismaksun.

Tuomas Selänne on Turun taideakatemiasta valmistunut valokuvaaja. Tuomas on toiminut useita vuosia valokuvauksen tuntiopettajana ja freelance valo- ja videokuvaajana suurimpana asiakkaanaan Ilta Sanomat. Sanoma Newsin lehdissä on julkaistu häneltä yli 22 000 valokuvaa uutis-, urheilu- ja viihdetapahtumista sekä yli 2200 nettivideota.

Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Pin It on Pinterest