Luento ja työpaja henkilökuvauksesta Helsingissä

Aika
14.04.2023
11.00 - 18.00

Paikka
Journalistiliitto

Ilmoittautuminen työpajaan on päättynyt, mutta ilmaiselle luennolle voi ilmoittautua 9.4. kello 23.30 saakka.

Tule oppimaan henkilökuvauksesta palkitulta kuvajournalistilta Hanna-Kaisa Hämäläiseltä! Voit osallistua joko pelkälle luennolle kello 11–12.30 tai lisäksi työpajaan, joka kestää kello 18 saakka. Osallistujat sekä luennolle että työpajaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä (ks. ohjeet ilmoittautumiseen sivun lopusta). Tilaisuus on tarkoitettu Suomen freelance-journalistien jäsenille.

Päivän aikana haetaan keinoja siihen, miten osallistujat voivat kehittää omaa työskentelyään henkilökuvaajina. Tilaisuus sopii kaikille jäsenillemme, jotka kaipaavat uutta potkua omaan henkilökuvaukseensa, olet sitten kuvannut vuosia tai vuosikymmeniä. Luento-osuuteen voi osallistua, vaikka ei omaa kuvauskokemusta olisikaan. Luento sopii esimerkiksi kuvaajien kanssa työskenteleville toimittajille, jotka haluavat ymmärtää paremmin työpariensa työskentelyä.

Työpajaan otetaan kahdeksan osallistujaa. Työpaja maksaa 300 euroa per henkilö, ja voit halutessasi hakea osallistumismaksuun ja mahdollisiin matka- ja majoituskuluihin koulutusapurahaa Jokesilta. Alle 500 euron apurahoista ei seuraa karenssia. Työpajassa käsitellään jokaisen osallistujan voimavaroja henkilökuvaajana, etsitään inspiraatiota uudistua ja pohditaan käytännönläheisesti uusia tapoja kehittyä henkilökuvaajana. Jokainen työpajaan osallistuja lähettää etukäteen 10 henkilökuvan portfolion, jonka pohjalta Hämäläinen johdattelee keskustelua. Työpajan aikana ei kuvata, vaan keskitytään muilla tavoin kehittämään omaa työskentelyä.

Ilmaiselle luennolle mahtuu työpajalaisten lisäksi 20 osallistujaa. Luennolla Hämäläinen kertoo työskentelystään henkilökuvaajana, muun muassa kuvattavien ohjaamisesta ja kohtaamisesta, tekniikan ja luovuuden yhdistämisestä kuvallisessa ilmaisussa, ratkaisukeinoista haastavissa tilanteissa sekä keinoista, joilla valokuvaaja voi haastaa itseään uusille taajuuksille.

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Muuramelainen Hanna-Kaisa Hämäläinen on työskennellyt vuodesta 2000 alkaen vapaana kuvajournalistina. Samalla hän on toiminut kuvajournalismin tuntiopettajana ja luennoitsijana muun muassa Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa sekä työskennellyt kuraattorina ja tuottajana lukuisissa valokuvanäyttelyissä ja erilaisissa valokuvaan liittyvissä produktioissa. Hän on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta valokuvataiteen laitokselta Taiteen maisteriksi vuonna 2004. Hämäläinen on palkittu Kuvajournalisti 2021 -palkinnolla sekä Vuoden lehtikuva 2021- ja Uutiskuva 2020 -palkinnoilla.

 

Ohjelma

11–12.30 Kuvajournalisti Hanna-Kaisa Hämäläisen luento: henkilökuvauksen maagisuus ja loputtomat mahdollisuudet

Luennon jälkeen ohjelma jatkuu työpajaan osallistuvien osalta seuraavasti:

12.30–13.30 Lounas

13.30–15.30 Työpaja

15.30–16 Kahvia ja sämpylää

16–18 Työpaja

 

Ilmoittautuminen ja apurahahaku

Ilmoittautuminen työpajaan on päättynyt, mutta ilmaiselle luennolle voi ilmoittautua 9.4. kello 23.30 saakka.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. Kerro ilmoittautuessasi, osallistutko pelkästään luennolle vai lisäksi työpajaan. Osallistujat sekä luennolle että työpajaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomaathan, että voit valita ilmoittautumislomakkeella osallistuvasi työpajaan sillä ehdolla, että saat siihen apurahan. Halutessasi voit toki valita osallistuvasi työpajaan omalla kustannuksellasi.

Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova (halutessasi kuitenkin sillä reunaehdolla, että saat siihen apurahan). Käyttämättömästä paikasta ilman lääkärintodistusta veloitamme osallistumismaksun.

Freelancereiden koulutusapurahat ovat siirtyneet Jokesin jaettaviksi. Voit halutessasi hakea Jokesilta koulutusapurahaa työpajan 300 euron osallistumismaksuun ja mahdollisiin matka- ja majoituskuluihin. Lounas ja kahvitarjoilu kuuluvat osallistumismaksuun. Alle 500 euron koulutusapurahoista ei seuraa karenssia. Apurahahaku on auki 3.3.2023 saakka.

Olemme yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin. Työpajaan osallistuvia pyydämme lähettämään Hanna-Kaisa Hämäläiselle 10 henkilökuvan portfolion maaliskuun loppuun mennessä.

Lisätietoja: SFJ:n va. toiminnanjohtaja Anna-Sofia Nieminen, yhdistys [at] freet.fi

Pin It on Pinterest