Suomen freelance-journalistit ry
Karttaa ei ole saatavissa

Aika
25.03.2020 - 24.09.2020
0.00

Paikka

Koulutukset järjestetään  24.9 kello 17-19 sekä myöhemmin ilmoitettavaan aikaan. Maaliskuulle suunniteltua koulutusta siirrettiin koronatilanteen vuoksi.

 

Hakukoneoptimointi on linkki, joka yhdistää juttusi ja siinä olevaa tietoa kovasti kaipaavan lukijan. Sen avulla ymmärrät, mitä ihmiset todella tarvitsevat. Hakukoneoptimointi auttaa toimittajaa löytämään niin ajankohtaisia juttuideoita kuin ikivihreitä kestosuosikkeja. Se on loistava työkalu erityisesti palvelujournalismia tuottaville lifestyle-toimittajille.

 

Kun sisällön jakaa oikeissa kanavissa oikealla tavalla oikeaan aikaan, se erottuu. Sosiaalisen median hyödyntäminen on yksi tapa viedä tekstejä lukijoille, toinen tapa on hyödyntää Google ja muita hakukoneita. Kun ymmärrät paremmin ihmisten tarpeita ja opit optimoinnin salat, juttusi voi elää Googlessa jopa vuosia.

 

Hakukoneoptimoinnin osaaminen on freelancerille loistava kilpailuetu ja sitä voi hyödyntää niin verkkoon kuin printtiin kirjoittavat toimittajat. Asiakkaat arvostavat taitoa, koska saavat tällöin rahoilleen pidempiaikaista vastinetta.

 

 

Kouluttaja Inka Ikonen on viestintäalan yrittäjä. Hän tekee töitä toimittajana, kouluttajana & konsulttina ja kirjoittaa Inka I -blogia. Hänen suurin intohimonsa on hakukoneoptimointi, jolle hänen koko liiketoimintansa pohjautuu. Inkan blogissa vierailee parhaimmillaan yli 15 000 kävijää viikossa, joista suurin osa tulee Googlen kautta.

Inka on työskennellyt aiemmin Aller Median digitaalisista lifestyle-sisällöistä vastaavana toimituspäällikkönä, Kauneus & Terveys -lehden verkkosivujen tuottajana ja Ilta-Sanomien toimittajana. Hän on kouluttanut hakukoneoptimoinnissa vuosia ja luonut SEO-strategioita useille verkkosivustoille.

 

 

 

 

 

Koulutuksen hinta on 30 euroa / henkilö (SFJ:n jäsnenet) tai 60 euroa/henkilö (muut journalistiliiton freelancer-jäsenet). Koulutuksen yhteydessä tarjotaan kahvia/teetä sekä ruokaisat sämpylät.  Ilmoita erityisruokavalioistasi ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Paikkoja koulutukseen on rajatusti. Osallistumisen voi maksuttomasti perua keskiviikkona 16.9 kello 12.00 mennessä (koulutus 24.9).  Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä niiden kustannuksista.

 

Koulutukset ovat täynnä. Syyskuun koulutuksen varasijalle on mahdollista ilmoittautua, ja paikkojen vapautumisesta ilmoitetaan noin viikkoa ennen koulutusta.

Varasijalle ilmoittautuminen ei sido ottamaan koulutuspaikkaa vastaan.