Kulttuurit tutuiksi: islamilainen maailma ja arabiankieliset nimet

Aika
31.03.2022
15.00 - 17.00

Paikka

Mikä on muslimin, islamilaisen ja islamistisen ero? Abdul Razzaqin sukunimi? Muhammed, Mohamed, Muhammad? Kääntäjä Sampsa Peltonen kertoo etäkoulutuksessa, mitä journalistin kannattaa ottaa huomioon, kun töissä tulevat vastaan islamilainen maailma ja arabiankieliset nimet. Koulutuksen pääpaino on sanoissa, mutta siitä saa evästystä myös kuvan ja tekstin yhteispeliin, haastattelukielen valintaan ja tulkin käyttämiseen. Keskustelulle ja kysymyksille on varattu runsaasti aikaa.

Sampsa Peltonen on suomentaja, joka kääntää muun muassa arabiasta. Ylen ajankohtaiskääntäjänä hän tuntee toimitustyöhön liittyvät haasteet, ja käytännön kokemustietoa hän on kerännyt oleskelemalla pitkiä aikoja eri puolilla arabiankielistä maailmaa.

Koulutus järjestetään Zoom-sovelluksessa. Koulutus on Suomen freelance-journalistien jäsenille ilmainen. Muille Journalistiliiton jäsenille koulutus maksaa 50 euroa, ja lasku tulee sähköpostilla. Koulutus on tarkoitettu vain Journalistiliiton jäsenille. Käyttämättömästä paikasta ilman lääkärintodistusta veloitamme 30 euroa. Ilmoittautumalla tapahtumaan sitoutuu näihin ehtoihin.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yhdistys@freet.fi.

Pin It on Pinterest