Keväinen kielenhuolto

Aika
06.03.2019
14.00 - 16.30

Paikka
Journalistiliiton kokoustila

SFJ:n kielenhuolto keskittyy tällä kertaa kahteen teemaan:

  • Miten tunnistaa ja välttää sellaisia englannin kielestä siirtyviä epäselviä rakenteita ja ilmauksia, joiden tilalle löytyisi kotoperäinenkin vastine?
  • Miten tunnistaa virkatekstien vaikutus omaan kirjoittamiseen? Entä miten kirjoittaa selkeästi hallinnollisista asioista silloin, kun pohjatekstinä on mutkikas virkateksti?

Aiheita käsitellään alustuksen ja esimerkkien avulla, ja lisäksi tehdään muutamia pieniä tekstin muokkausharjoituksia. Osallistujat saavat myös ennakkotehtävän kaksi viikkoa ennen koulutusta.

Kouluttajanamme toimii viestinnän ja kielenhuollon asiantuntija Laura Niemi, jolla on kuuden vuoden kokemus työelämän kirjoittajien valmentamisesta. Hänen erikoisalaansa ovat mm. kielen selkeys ja ymmärrettävyys, kirjallisen viestinnän tyyli ja sävy sekä sosiaalisen median kieli.

Lauran valmennukset ovat herättäneet huomaamaan asioita, antaneet varmuutta ja innostaneet. Erityistä kiitosta hänen koulutuksensa ovat saaneet kannustavasta ilmapiiristä sekä käytännönläheisistä vinkeistä, joista on hyötyä vielä vuosienkin jälkeen. Päätyönään Laura toimii sisällöntuottajana terveysalalla. Aiemmin hän on työskennellyt korkeakoulusektorilla kustannustoimittajana ja viestinnän asiantuntijana sekä Kotimaisten kielten keskuksen Kielitoimistossa kielenhuoltajana ja kirjoittamisen kouluttajana. Kielitoimistossa hän piti useita koulutuksia mm. yrityksille, järjestöille ja lehtien toimituksille sekä virkatekstien selkiytysprojekteja julkishallinnolle.

Koulutuksen hinta on 30 € ja mukaan mahtuu 30 SFJ:n jäsentä. Ilmoittautuminen on peruttava viimeistään 19. helmikuuta, muussa tapauksessa yhdistys perii osallistumismaksun.

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Pin It on Pinterest