Kestävää journalismia Puistokatu 4:ssä

Aika
04.09.2023
15.30 - 18.00

Paikka
Puistokatu 4

Journalistiliiton jäsen, tule tutustumaan Tieteen ja toivon taloon eli Puistokatu 4:ään ja kuulemaan kestävän journalismin tekemisestä!

Maanantaina 4.9.2023 järjestettävässä tilaisuudessa Puistokatu 4:n toiminnanjohtaja Minttu Jaakkola esittelee taloa ja sen toimintaa. Helsingin Kaivopuistossa sijaitseva talo on paikka ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentajille. Talossa on muun muassa työtiloja eri toimijoille, kuten ekologisen kriisin tutkijoille, sekä kaupunkilaisten olohuoneeksi tarkoitettu kirjasto.

Johannes Roviomaan kuva: Eino Ansio

Puistokatu 4:n tutkijajäsen Johannes Roviomaa kertoo työstään arktisen alueen parissa. Hän on freelance-toimittaja, kolumnisti, käsikirjoittaja ja Lapin yliopiston Arktisen keskuksen vieraileva tutkija, jonka käsikirjoittama dokumenttielokuva Dear Arctic saa ensi-iltansa syksyllä. Roviomaa käy läpi parhaat oppinsa ja epäonnistumiset arktisesta alueesta uutisoinnista ja dokumentin tekemisestä.

Riikka Suomisen kuva: Jussi Ruusila

Ilmastojournalismiin erikoistunut toimittaja Riikka Suominen kertoo, miten freelance-toimittajana voi käsitellä isoa, kompleksista ja synkkää ilmastoaihetta uupumatta itse. Ekokriisi muuttaa maailmaa niin monin tavoin, että se tarjoaa toimittajille valtavasti juttuaiheita ja näkökulmia.

Tilaisuus järjestetään Puistokatu 4:ssä Jumppasali-nimisessä tilassa. Puistokatu 4 on Tiina ja Antti Herlinin säätiön ja Maj ja Tor Nesslingin Säätiön yhteishanke.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Tilaisuuden järjestävät Suomen freelance-journalistit SFJ ja Freelance-ammattiosasto FAO. Tilaisuus on maksuton ja tarkoitettu Journalistiliiton jäsenille. Mukaan mahtuu 35 jäsentä. Tarjolla on pientä välipalaa.

Ilmoittaudu viimeistään 30.8.2023 tästä linkistä.

Jos et pääsekään osallistumaan, voit perua osallistumisesi maksutta sunnuntaihin 27.8.2023 saakka lähettämällä viestiä osoitteeseen yhdistys [at] freet.fi. Jos et ole perunut osallistumistasi 27.8.2023 mennessä, veloitamme käyttämättömästä paikasta ilman lääkärintodistusta 25 euroa.

Tervetuloa!

Pin It on Pinterest