Freetyön perusteet: miten myyt, laskutat ja nautit työstäsi

Aika
14.09.2021
Koko päivä

Paikka

Freetyön perusteet -kurssilta saat käytännönläheistä tietoa siitä, miten freejournalistin työ rakentuu. Tämänkertainen freetyön perusteet -kurssi on suunnattu erityisesti alan opiskelijoille. Suurin osa journalisteista työskentelee freelancereiden kanssa tai työllistää itse itsensä jossain vaiheessa omaa uraa. Jo opiskeluvaiheessa on hyödyllistä tietää, miten vapaan journalistin toimeentulo rakentuu ja mitä sudenkuoppia kannattaa välttää.

Tapahtumasta freeuraa harkitsevat saavat käytännön tietoa esimerkiksi siitä, miten keikoista kannattaa sopia tai mihin kaikkeen palkkion pitää riittää. Kuulemme myös esimerkkejä siitä, miten eri tyyppiset free-journalistit työskentelevät ja miten omannäköistään uraa voi rakentaa. Tapahtuman yhteydessä varataan aikaa myös kysymyksille.

Tapahtuma järjestetään etänä zoom-sovelluksen kautta. Tapahtuma on tarkoitettu Journalistiliiton jäsenille sekä journalistiopiskelijoille. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, missä oppilaitoksessa opiskelet. Muiden kuin opiskelijoiden jäsenyystiedot tarkistetaan Journalistiliiton jäsenrekisteristä.

Tapahtumaan voi osallistua joko koko tilaisuuden ajan, halutessaan voi seurata vain osan puheenvuoroista. Osallistujille lähetetään osallistumislinkki tapahtumaa edeltävänä päivänä. Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 12.9.2021 kello 23.00.

Ilmoittaudu tapahtumaan

 

O H J E L M A

 

12.00 Tilaisuuden avaus / Hanna Kaisa Hellsten, toiminnanjohtaja, Suomen freelance-journalistit ry

12.15-13.45: Minäkö yrittäjä?  / Hannu Hallamaa, työehtoasiamies, Journalistiliitto:

 • Yrittäjä vai palkansaaja?
  • Eri toimintamuodot: toiminimi, Oy, verokortti, osuuskunta…
  • Verotus ja arvonlisäverot
  • Laskutus, liiton hinnoittelusuositukset, tilastotietoa freenä pärjäämisestä, sivukulut
  • Alan sopimukset ja sopiminen
  • Tekijänoikeudet kaupan kohteena
  • YEL ja työttömyys- sekä sosiaaliturva

Kysymyksille ja keskustelulle on varattu aikaa osion lopuksi.

13.45-14.15 tauko

14.15-15.00 toimittaja Alma Onali: Yrittäjyyden ja palkkatyön välissä. Miten työskentelee freelancer jolla on yksi pääasiallinen toimeksiantaja? Ja miten voi päätyä ulkomaan kirjeenvaihtajaksi freepohjalta?

15.00-15.45 toimittaja, kustannustoimittaja Tuukka Tuomasjukka: Freelancerin logiikka. Miten hankintaan asiakkaita, huolehditaan taloudesta ja pidetään työt mielekkäinä.

15.45-16.00 keskustelua, mahdollisesti pieni tauko

16.00-16.45 Kuvajournalisti, toimittaja Jenna Lehtonen: Luo oma lokerosi. Miten freelancer voi työskennellä sekä kuvaajana että toimittajana, ja miten oman näköinen työ rakentuu?

16.45-17.00 Kysymyksiä ja keskustelua.

17.00 Tilaisuus päättyy

Lisätiedot: yhdistys@freet.fi 

Pin It on Pinterest