PERUUTETTU Free your mind -teemapäivästä uutta virtaa freelance-työhön

Aika
11.11.2022
Koko päivä

Paikka
Hotelli Rantapuisto

TAPAHTUMA ON PERUUTETTU.

Free your mind -teemapäivä tulee jälleen perjantaina 11.11.2022! Tällä kertaa pureudumme erityisesti tulevaisuuteen ja freelancerina kehittymiseen. Mitä journalistin olisi hyvä tietää tulevaisuusajattelusta? Millainen on journalistin rooli ilmastokriisin ajassa? Miten ratkoa freelancerina työskentelyn haasteita? Innostavat puhujamme käsittelevät muun muassa näitä kysymyksiä.

Olemme varanneet runsaasti aikaa myös keskustelulle ja kohtaamisille, sekä vapaamuotoisesti että esimerkiksi palautetyöpajan muodossa. Työpajassa jakaudutaan ohjatusti pieniin ryhmiin antamaan ja saamaan vertaispalautetta. Päivän päätteeksi nautimme vielä maittavasta illallisesta, toistemme seurasta ja hyvästä kulttuurista – luvassa on pieni yllätysesitys!

Teemapäivä järjestetään hotelli Rantapuistossa Helsingin Vuosaaressa. Pitkämatkalaiset voivat saapua paikalle jo torstaina illalla ja jäädä hotelliin mahdollisesti myös perjantain ja lauantain väliseksi yöksi.

 

Ohjelma

9.30–10.00 Aamiainen

10.00–10.30 Tervetulopuheenvuoro ja esittäytymiskierros / Anna-Sofia Nieminen, va. toiminnanjohtaja, Suomen freelance-journalistit

10.30–11.15 Tulevaisuusajattelun ABC journalisteille / Minna Koskelo, tulevaisuusmuotoilija, 11 Helsinki Oy

11.15–11.45 Journalistin rooli ilmastokriisin ajassa / Aino Huotari, freelance-toimittaja ja -kuvaaja ja ympäristöaktivisti

11.45–12.00 Keskustelua aamupäivän teemoista

12.00–13.00 Lounas

13.00–13.30 Coachin vinkkejä: näin kehität työskentelyäsi freelancerina / Paula Myöhänen, sertifioitu Business Coach ja freelance-kuvaaja

13.30–14.30 Luovuus ja vuorovaikutus freelancerin työssä / Iiro Ollila, muusikko, kouluttaja ja esiintyvä improvisoija, Stella Polaris

14.30–15.00 Iltapäiväkahvit

15.00–16.00 Työpaja: tukea ja oppia vertaispalautteesta / Anna-Sofia Nieminen, va. toiminnanjohtaja, Suomen freelance-journalistit

16.00–16.30 Palautetyöpajan purku ja keskustelua iltapäivän teemoista

16.30–17.00 Tauko

17.00–20.00 Iltaohjelma: vapaata seurustelua, illallinen ja pieni yllätysesitys

Ohjelman muutokset ovat valitettavia mutta mahdollisia.

 

Puhujat

Minna Koskelo

Minna Koskelo työskentelee tulevaisuusmuotoilijana perustamassaan yrityksessä 11 Helsinki Oy ja on lisäksi ammattipuhuja ja luennoitsija. Hänen esikoiskirjansa Tehtävänä tulevaisuus – Tulevaisuusmuotoilu päätöksenteossa julkaistiin joulukuussa 2021.

Aino Huotari

Kuva: Joonas Rimpiläinen

Aino Huotari on freelance-toimittaja ja -kuvaaja sekä ympäristöaktivisti, joka on tehnyt dokumentaariset valokuvaprojektit Meri meidän ja Vanhemmuus ilmastokriisissä. Hän on myös suomalaista ilmastojournalismia käsittelevän Journalismi 1.5° -raportin toinen tekijä.

Paula Myöhänen

Paula Myöhänen on sertifioitu Business Coach, yhteisöjen kehittäjä ja freelance-kuvaaja, joka on coachannut myös Journalistiliiton freelance-jäseniä. Coachattavien palautteen perusteella hän haastaa sopivasti, herättelee kysymyksillään ja kannustaa lempeästi.

Iiro Ollila

Iiro Ollila on säveltäjä, muusikko, kouluttaja ja esiintyvä improvisoija. Hän työskentelee laaja-alaisesti freelancerina sekä muusikkona improvisaatioteatteri Stella Polariksessa ja opettajana Taidekorkeakoulun Sibelius-Akatemiassa.

 

Ilmoittautuminen ja apurahahaku

Ohjeet apurahan hakemiseen Free your mind -teemapäivään löytyvät tämän linkin takaa. Ilmoittautuminen hoituu samalla, kun hakee apurahaa. Pikkustipendi on veroton eikä aiheuta karenssia muihin SFJ:n apurahoihin.

Apurahaa voi hakea 270 euron osallistumismaksuun. Lisäksi pitkämatkalaiset voivat hakea apurahaa enintään 206 euron majoituskuluihin (103 euroa per yö) ja matkakuluihin, kuitenkin niin, että pikkustipendi voi olla enintään 499 euron suuruinen. Illallinen on omakustanteinen (53 euroa + juomat). Illallisen juomat ovat vapaavalintaiset ja omakustanteiset. Majoitus järjestetään yhden hengen huoneissa. Majoitus on tarkoitettu erityisesti pitkämatkalaisille, ja majoitustilaa on käytössä rajallinen määrä.

Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yhdistys (at) freet.fi.

Pin It on Pinterest