Free your mind – luovuutta ja yhteistyön voimaa freejournalistin työhön

Aika
19.11.2021
Koko päivä

Paikka
Hotelli Rantapuisto

Free your mind -teemapäivästä saat työvälineitä oman luovuutesi vaalimiseen, kyseessähän on freelancerin tärkein työkalu, sekä elannon että elämänilon lähde. Saat käytännön apuvälineitä omasta jaksamisesta huolehtimiseen. Käymme läpi ideoinnin menetelmiä sekä tekstin ja kuvan vuoropuhelua freetyön käytäntöä unohtamatta, freetyön peruspaketin avulla saa hankalatkin käytännön asiat haltuun. Teemapäivän ilta on omistettu yhteistyölle ja verkostoitumiselle, tule tutustumaan uusiin mahdollisiin työ- ja sparrauskavereihin, kollegoihin ja yhteistyökumppaneihin!

Free your mind -teemapäivä järjestetään perjantaina. Kauempaa tulevat voivat saapua paikalle jo torstaina illalla, ja pitkämatkalaisten on mahdollista jäädä hotelliin myös perjantain ja lauantain väliseksi yöksi. Majoitus järjestetään yhden hengen huoneissa.

 

 

OHJELMA

 

8-9.30 Lempeä aamujooga joka sopii kaikille (vapaaehtoinen)

10.00  Aamiainen hotelli Rantapuistossa

10.30 Tervetulopuheenvuoro ja  esittäytyminen. Suomen freelance-journalistit ry.

11-11.45 Freetyöskentelyn sietämätön keveys: itsensätyöllistäjän hyvinvointi. Suomen sydänliiton edustaja, puhuja varmistuu myöhemmin

11.45-13.15 Aivot, mieli, sydän ja keho: luovuuden neljä tukijalkaa. Neurologi, aivotutkija Kiti Müller

 

13.15-14.30 Ruokailu

 

14.30-16.30 Vaihtoehtoiset samanaikaiset ohjelmat:

 

OHJELMA 1:

Toimivan freetyön tiiviskurssi. Tekijänoikeudet, yritysmuodot, verotus ja sopimukset.  / Asiamies Hannu Hallamaa

 

OHJELMA 2:

Kuvat vai teksti: kumpi tarinaa kuljettaa? Visuaalinen pedagogi Sarri Kukkonen

Ideointimenetelmiä freetyöhön. Freetoimittaja Gilbert Granholm

 

16.30-17.00 tauko

 

17-20 yhteistyön ilta. Vapaamuotoisessa tapahtumassa free-työparit kertovat työskentelystään. Miten kuvaajan ja toimimttajan yhteistyö pelaa parhaiten? Ja mitä iloa on toimivasta yhteistyösuhteesta? Illan aikana nautitaan buffet-illallinen kellariravintolassa. Tapahtuma jatkuu vapaamuotoisena illanviettona.

Ohjelman muutokset ovat valitettavia mutta mahdollisia. Mikäli koronaviruspandemian vuoksi asetetut viranomaismääräykset estävät tapahtuman järjestämisen suunnitellusti, siirretään tapahtuma uuteen ajankohtaan, ja muutoksesta ilmoitetaan osallistujille mahdollisimman pian.

 

NÄIN OSALLISTUT

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan,  hae osallistumiseen pikkuapurahaa, joka myönnetään kaikille osallistujille. Osallistujamäärä on rajallinen.

Tapahtumaan ja sen matkakuluihin voi hakea enintään 499 euron suuruista pikkuapurahaa joka on veroton. Pikkuapuraha ei aiheuta karenssia muihin SFJ:n jakamiin free-apurahoihin tai Jokesin apurahoihin.

Lisäksi osallistuja maksaa omavastuuosuutena illallisen (50 euroa). Illallisen juomat ovat vapaavalintaiset ja omakustanteiset.

Apurahahaku päättyy  keskiviikkoon 4.8. kello 23.45 mennessä.

Apurahahaun ohjeet on julkaistu apuraha-sivun lopussa

 

Lisätietoja tapahtumasta: Else Kyhälä, else.kyhala@gmail.com

Lisätietoja apurahoista: Hanna Kaisa Hellsten, hanna.hellsten@freet.fi

 

Pin It on Pinterest