Free your mind – fokuksessa freelancerin hyvinvointi ja luovuus

Aika
10.11.2023
9.00 - 20.00

Paikka
Lapinlahden Lähde

Tule Free your mind -teemapäivään vaalimaan hyvinvointia ja luovuutta! Koko päivän kestävässä tapahtumassa kuullaan kiinnostavia puheenvuoroja, tavataan kollegoita ja tutustutaan Lapinlahden Lähteen ainutlaatuiseen miljööseen.

Laura Holmström

Ammattijärjestäjä Laura Holmström opastaa pitämään aikataulut ja ympäristön järjestyksessä, jotta luovalle tekemiselle on hyvin tilaa. Saat konkreettisia vinkkejä tehokkaaseen ajanhallintaan, tehtävien priorisoimiseen ja työtilan organisoimiseen. Yrittäjänä työskentelevä Holmström on tuttu muun muassa Kaaoksen kesyttäjät -ohjelmasta.

Kirsi Törmin kuva: Jonne Räsänen

Tanssitaiteen tohtori, hahmoterapeutti ja työnohjaaja Kirsi Törmi kertoo kehon ja mielen yhteispelistä ja opastaa kehon havainnoinnin kautta tiedostamaan omia rajoja. Hänen vetämässään työpajassa tehdään myös yksinkertaisia harjoitteita, joissa rauhoitetaan kehoa esimerkiksi hengityksillä tai venytyksillä.

Tuomas Marjamäen kuva: Kirsi Tuura

Tekstin parissa vuosikymmeniä työskennellyt Tuomas Marjamäki puhuu siitä, miten editoija voi olla luovuuden tukena – tai tukkeena. Marjamäki on työskennellyt niin toimittajana ja kirjailijana kuin kustannustoimittajana. Muun muassa Docendo ja Apu ovat hänen Lyhtypirtti-yrityksensä asiakkaita.

Klaus Welp

Freelancerina työskentelevä kuvittaja ja kuvajournalisti Klaus Welp kertoo töistään ja luovasta prosessista niiden takana. Welpin kädenjälki näkyy monessa: Kuukausiliitteessä, Suomen Kuvalehdessä ja Long Playssa, yli sadassa postimerkissä, Greenpeacella, Outsider Art Festivalilla ja Docpointilla, aiemmin myös Voiman vastamainoksissa ja niin edelleen.

Welpin studio sijaitsee Lapinlahden entisessä sairaalassa, jossa Free your mind -teemapäivä järjestetään. Lapinlahden Lähde on taiteen, kulttuurin ja mielen hyvinvoinnin keskus vanhassa Lapinlahden sairaalassa Helsingin Ruoholahdessa. Päivän aikana tutustumme opastetulla kierroksella vanhan sairaalan ja Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n historiaan. Teemapäivä huipentuu yhteiseen illalliseen.

Ohjelma

 • 9–10 Aamiainen
 • 10–10.30 Tervetuloa ja esittäytyminen / Anna-Sofia Nieminen, va. toiminnanjohtaja, Suomen freelance-journalistit
 • 10.30–12 Keho ja mieli – hyvinvoinnin perusteet / Kirsi Törmi, tanssitaiteen tohtori, hahmoterapeutti ja työnohjaaja
 • 12–13 Lounas
 • 13–14 Editoija luovuuden tukena vai tukkeena / Tuomas Marjamäki, toimittaja, kirjailija ja kustannustoimittaja
 • 14–14.45 Freelancerin luova prosessi / Klaus Welp, kuvittaja ja kuvajournalisti
 • 14.45–14.50 Sponsorin puheenvuoro: Cultura-säätiö esittäytyy / Eilina Gusatinsky, ohjelmajohtaja
 • 14.50–15.30 Iltapäiväkahvit ja mahdollisuus tutustua sponsoriin
 • 15.30–16 Tilaa luovuudelle: kalenteri ja työpöytä järjestykseen / Laura Holmström, ammattijärjestäjä
 • 16–17 Opastettu kierros Lapinlahden Lähteellä: katsaus Lapinlahden sairaalan ja Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n historiaan
 • 17–20 Illallinen ja vapaata seurustelua

Ohjelman muutokset ovat mahdollisia.

Hinta, apurahahaku ja ilmoittautuminen

Huom! Apurahahaku on päättynyt, mutta voit edelleen ilmoittautua teemapäivään omakustanteisesti.

Free your mind -teemapäivän hinta on 250 euroa. Hinta sisältää ohjelman sekä ruokailut (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvit ja illallinen). Mahdollinen majoitus osallistujien tulee järjestää itse. Tapahtumapaikan lähellä on lukuisia majoitusvaihtoehtoja.

Osallistumismaksuun sekä mahdollisiin matka- ja majoituskustannuksiin voi hakea Jokes-säätiöltä apurahaa. Jokes-säätiön freelance-apurahahaku on 14.8.–8.9.2023. Karenssittoman alle 500 euron apurahan voi saada kerran vuodessa. Apurahaa haetaan Jokes-säätiön sivuilta.

Ilmoittaudu Free your mind -teemapäivään tästä linkistä. Huomaathan, että voit valita ilmoittautumislomakkeella osallistuvasi teemapäivään sillä ehdolla, että saat siihen apurahan. Halutessasi voit toki osallistua teemapäivään omalla kustannuksellasi. Ilmoittautuminen on sitova (halutessasi kuitenkin sillä reunaehdolla, että saat siihen apurahan). Käyttämättömästä paikasta ilman lääkärintodistusta veloitamme osallistumismaksun.

Free your mind -teemapäivä on tarkoitettu ensisijaisesti Suomen freelance-journalistien jäsenille. Myös muut Journalistiliiton freelance-jäsenet voivat ilmoittautua tapahtumaan ja hakea sitä varten apurahaa. Heidät otetaan tapahtumaan, jos tilaa riittää. Tilaisuuteen otetaan enintään 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin siten, että Suomen freelance-journalistien jäsenet ovat etusijalla.

Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yhdistys (at) freet.fi.

Pin It on Pinterest