Esiintymistaitojen harjoituskurssi Helsingissä

Aika
15.12.2016 - 16.12.2016
9.00 - 16.00

Paikka
Pullman barin takakabinetti

Taitavaksi esiintyjäksi kehitytään, ei synnytä. Esiintymistaidot ovat harjoiteltavia taitoja.

Vapaan journalistin työssä vaaditaan yhä useammin esiintymistaitoja, enää ei aina riitä, että olet loistava kirjoittaja tai kuvaaja. Miten esitellä omaa työtään, pitää puheenvuoroja, vetää paneelikeskusteluja tai puolustaa omaa näkökulmaansa?

Kaksipäiväisellä kurssilla tarkastellaan, mistä elementeistä rakentuu hyvä julkinen puheenvuoro. Miten hyvä teksti tai idea muutetaan hyväksi puheeksi? Miten puheenvuorosta saa selkeän, mielenkiintoisen ja mieleenpainuvan? Miten kehittää esiintymisvarmuutta ja olla vakuuttava omana itsenään?

Kurssin aikana työstetään esitysvalmiiksi kaksi pientä julkista puheenvuoroa. Puheenvuoroihin saa ohjeita, harjoitusta, palautetta, lisäharjoitusta. Kurssille mahtuu 8–10 lehdistön freelanceria. Osallistuminen tarkoittaa sitoutumista aktiiviseen, turvalliseen ja dialogiseen työskentelyilmapiiriin.

Kurssi edellyttää muutaman tunnin itsenäistä valmistelua. Molemmista puheenvuoroista (5–10 min) valmistellaan ensimmäiset versiot itsenäisesti. Ensimmäinen puheenvuoro käsittelee oman työn ja ammattitaidon esittelemistä. Toisessa perustellaan asia, idea tai hanke; tarkoitus on vakuuttaa kuulija. Puheenvuorojen valmisteluun saa tarkemmat ohjeet siinä vaiheessa, kun osallistuminen on vahvistettu.

Kurssin pitää Helsingin Sanomien Musta laatikko -puhetapahtumien puhekouluttaja, Kallion lukion puheilmaisun ja radiotyön opettaja Kaisa Osola.

Kurssille valitaan osallistujat apurahamenettelyn kautta. Voit hakea kurssiin, majoitukseen ja matkoihin maksimissaan 499 euron apurahaa lehdistön freelancereiden apurahahoitokunnalta. Kurssin hinta on 220 euroa.
Apurahahaku alkaa 14. marraskuuta ja päättyy 28.11. kello 17. Apurahahakemus jätetään Jokesin sähköiseen apurahajärjestelmään.

Pin It on Pinterest