Esiintymistaitojen harjoituskurssi

Aika
29.05.2017 - 30.05.2017
Koko päivä

Paikka
Pullman barin takakabinetti

Taitavaksi esiintyjäksi kehitytään, ei synnytä. Esiintymistaidot ovat harjoiteltavia taitoja.

Kaksipäiväisellä kurssilla tarkastellaan, mistä elementeistä rakentuu hyvä julkinen puheenvuoro. Miten hyvä teksti tai idea muutetaan hyväksi puheeksi? Miten puheenvuorosta saa selkeän, mielenkiintoisen ja mieleenpainuvan? Miten kehittää esiintymisvarmuutta ja olla vakuuttava omana itsenään?

Kurssin aikana työstetään esitysvalmiiksi kaksi pientä julkista puheenvuoroa. Puheenvuoroihin saa ohjeita, harjoitusta, palautetta, ehdittäessä jopa lisäharjoitusta. Kurssille mahtuu 8–10 ihmistä. Osallistuminen tarkoittaa sitoutumista aktiiviseen, kunnioittavaan ja dialogiseen työskentelyilmapiiriin.

Kurssi edellyttää muutaman tunnin itsenäistä valmistelua. Molemmista puheenvuoroista (5–10 min) valmistellaan ensimmäiset versiot itsenäisesti. Ohjeet valmisteluun saa, kun osallistuminen vahvistetaan. Ensimmäinen puheenvuoro käsittelee oman työn ja ammattitaidon esittelemistä. Toisessa perustellaan asia, idea tai hanke; tarkoitus on vakuuttaa kuulija.

Kurssin pitää Helsingin Sanomien Musta laatikko -puhetapahtumien puhekouluttaja, Kallion lukion puheilmaisun ja radiotyön opettaja Kaisa Osola. Kurssin sisällöt ja rakenne ovat pitkälti samat kuin joulukuussa 2016 järjestetyllä kurssilla. Kiitetyistä peruslinjoista pidetään kiinni. Yksittäiset sisältö- tai taitotoiveet ovat hyvin tervetulleita, kun ilmoittautuminen vahvistetaan.

Kurssin hinta on 350 euroa ja siihen voi hakea Lehdistön freelancereiden pikkustipendiä (alla 500 euroa).

Maksa kurssi tästä.

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Pin It on Pinterest