Äänityöpaja videokuvaajille

Aika
04.03.2017
12.00 - 18.00

Paikka
Journalistiliitto

Lauantaina 4.3 kello 12 -18 Journalistiliiton kokoustilassa.
TILAISUUS ON TÄYNNÄ.
Mukaan mahtuu 12 SFJ:n jäsentä.
Kuuden tunnin työpajassa käydään läpi videon äänitöitä. Koulutus keskittyy hyvin suunniteltuun kenttätyöhön. Tällä kurssilla ei käydä läpi jälkitöitä.

Kurssilaisten toivotaan tuovan työpajaan oman kuvauskaluston, mahdolliset äänitallentimet, mikrofonit ja kuulokkeet sekä, kannettavat tietokoneensa. Kurssilaisella tulee olla käytössään oma videokamera ja jo jonkin verran kokemusta journalististen videoiden kuvauksesta ja äänityksestä. Kouluttajanamme toimii Mediatalo ESA:n äänituottaja, Grito Films OY:n perustaja Katja Kostiainen.

Kurssilla opettaa Katja Kostiainen.

Kurssin ohjelma
OSA 1
Tekniikka
– Mikki ja tallennusvaihtoehdot ja niiden vaikutus äänenlaatuun
– Ennakkovalmistelut ja toimituksellisen tuotannon ääni ”surviver kit”
– Oikeaoppinen langattoman kiinnitys
– Ongelmatilanteet
OSA 2
Haastattelu vs. dokumentaarinen tallentaminen
– Haastattelutilanteet
– Dokumentaariset tilanteet
– Kaoottiset tilanteet ja kiire
OSA 3
Luovat ratkaisut
– Lokaatioiden ja kuvaussuuntien suhde ääneen
– Kuvakoot: mahdollisuudet ja rajoitteet äänessä

Kouluttajamme Katja Kostiainen työskentelee Mediatalo ESA:n markkinointituotannon luovana äänituottajana. Lisäksi hänellä on oma yritys ja jo ennen yrittäjyyttä hän ehti toimia 10 vuotta freelacerinä. Vuodesta 2002 asti Kostiaisen on työskennellyt elokuvan, musiikin, animaation, dokumentin ja mainonnan parista. Äänen (kenttä ja post) lisäksi Kostiainen tuottaa, käsikirjoittaa, ohjaa, spiikkaa sekä piirtää storyboardeja.

Kostiainen on tunnustautuu “visuaaliseksi ääni-ihmiseksi” ja rakastaa kuvaa siinä missä ääntäkin.
”Tämän takia olen todella mielelläni toteuttanut koulutuksia nimenomaan kuvaajille. Kuva on aina ollut intohimoni, sitä paitsi molempien ydin on aina tarina ja se, että tuo tarina on mahdollisimman vaikuttavasti yleisölleen esitetty,” hän summaa ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi työpajaan.

Mikäli sinulla on kysymyksiä, joita toivot Kostiaisen työpajassa käsittelevän, voit lähettää kysymyksiä 10.tammikuuta saakka osoitteella yhdistys@freet.fi.
SFJ tukee kurssin hintaa, omavastuuhinta on 45 euroa ja se sisältää koulutuksen sekä iltapäiväkahvit ja sämpylät. Kurssi järjestetään, jos sille ilmoittautuu 12 osallistujaa. Osallistuminen on peruttava viimeistään 24. helmikuuta, jotta osallistumismaksulta voi välttyä.

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Pin It on Pinterest