Etusivu » Talentumin lehtiin tehtyjen juttujen ja kuvien oikeudet eivät siirry Alma Talentille uudella sopimuksella

Talentumin lehtiin tehtyjen juttujen ja kuvien oikeudet eivät siirry Alma Talentille uudella sopimuksella

mennessä | elo 17, 2016 | Yleinen | 0 Kommenttia

Keskustelu Alma Talentin uudesta avustajasopimuksesta on jatkunut kesän aikana. Alma Talent Oy ei suostu neuvottelemaan sopimuksen tekijänoikeusehdosta, mutta Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi on nyt vastannut Journalistiliiton kysymyksiin uuden sopimuksen tekijänoikeusehdon tulkinnasta. SJL kysyi, siirtyvätkö Talentumin lehdille tehtyjen juttujen ja kuvien kaikki tekijänoikeudet takautuvasti Alma Talentille, jos sopimuksen kirjoittaa alle. Ahosniemi vastaa näin: “Kuten sanottua, myyjän ennen uuden sopimuksen allekirjoittamista Lehdelle myymä aineisto on luovutettu Lehdelle sellaisin oikeuksin kuin tässä sopimuksessa on määritelty, ellei erikseen ole muuta sovittu. Yhtä kaikki: tarkoituksemme ei ole muuttaa vanhoja sopimuksia taannehtivasti.”

Sopimus ei siis ole taannehtiva Talentum Media Oy:lle tehtyjen juttujen ja kuvien tai kuvituksen luovutuksen osalta.
Talentum Media Oy:lle Talentumin avustajasopimuksella oikeuksia luovuttanut freelancer ei siis menetä takautuvasti Talentumille myymiensä juttujen ja kuvien oikeuksia Alma Talentille, jos allekirjoittaa avustajasopimuksen alle. Jos freelancer taas on tehnyt juttuja tai kuvia Kauppalehdelle, vanhojen juttujen ja kuvitusten oikeudet siirtyvät silloin Alma Talent Oy:lle ilman korvausta.

Talentumin freelance-sopimus neuvoteltiin aikanaan yhteistyössä Journalistiliiton kanssa ja se oli yksi alan tasapuolisimmista freelancerin kannalta. Alman freelance-sopimus taas on ollut aina yksi kaikkein kurjimmista. Se vie freelancerilta ilman korvausta kaikki taloudelliset oikeudet.

Journalistiliitto esitti keväällä Alma Talentille neuvotteluita sopimuksen ongelmakohdista, mutta Alma Talent ei suostunut neuvottelemaan sopimuksen kohtuullistamisesta.

Arkisto

Pin It on Pinterest