Etusivu » Syksyllä 2017 Prahan residenssiin

Syksyllä 2017 Prahan residenssiin

mennessä | syys 23, 2016 | Yleinen | 0 Kommenttia

SFJ:n hallitus on sopinut yhteistyöstä Mikulandskan residenssin kanssa. Residenssihuoneisto sijaitsee Prahan Vanhan kaupungin keskustassa Kansallisteatterin ja Narodni Tridan metroaseman tuntumassa. Itse talo on nähnyt päivänvalon jo ennen 30-vuotista sotaa eli tyyliltään se edustaa varsin koristeellista barokkia julkisivun patsaineen, sisätilojen kerubeineen ja marmoritakkoineen. Nykyasussaan residenssi on kuitenkin kaikkea muuta kuin muistomerkki. Sen tiloissa on mahdollista vapaasti maalata, tanssia, kirjoittaa kirjaa, harjoittaa kuvanveistoa, kuvata elokuvia tai soittaa viulua, ja myös lapset ja lemmikit ovat tervetulleita niin taloon kuin sen ympäristöönkin. Asunnossa on kolme itsenäistä, isoa huonetta, joihin on käynti erillisistä hallitiloista. Kolmenkin seurueen rinnakkaiselo on siis mahdollista, joskin useimmat varaajat ottavat huushollin haltuunsa esimerkiksi kollegoiden/perhetuttujen kanssa puoliksi, koska kommunalka-ajan yhteiskeittiötalous vaatii tietynlaista huumoria. Keittiövarusteet, peitot ja tyynyt on vieraille varattu talon puolesta, lakanat ja pyyhkeet tarpeellisia omavarusteita.

Huoneet ovat nimeltään
– Pieni Puoli, joka käsittää tilavan makuukamarin työpöytineen
– Ateljee, jossa nukkumatilaa neljälle ja paljon avaruutta kaikelle muulle
– Barokkisali, jossa bonuksena kerubeja sekä peilejä…sopii romantikoille
Keittiö, wc ja sosialismin aikaan taloon rakennettu varsin erikoinen kylpyratkaisu ovat yhteiskäytössä. Neliöitä on yhteensä 156.

Residenssi on varattu yhdistyksen jäsenille kahdeksi viikoksi syyskuussa 2017. Residenssiapurahat laitetaan hakuun keväällä 2017.

Arkisto

Pin It on Pinterest