Etusivu » Suurisydäminen toimittaja piti omiensa puolta

Suurisydäminen toimittaja piti omiensa puolta

mennessä | huhti 27, 2019 | Yleinen | 0 Kommenttia

In memoriam Irene Sillanpää

Toimittaja Irene Sillanpää (1958–2019) kuoli Helsingissä 12. tammikuuta nopeasti edenneen sydämen vajaatoiminnan uuvuttamana.

Irene syntyi kesän ja meren lapsena 26.6.1958 helsinkiläiseen laivuriyrittäjän perheeseen. Työtaipaleensa hän aloitti köysityttönä m/s Tuulispää -aluksessa, joka liikennöi edelleen saaristossa.

Monipuolisella urallaan Irene työskenteli muun muassa Suomen Filmiteollisuus Oy:ssä, Ageba Tours -matkatoimistossa ja Finlandia-talossa, jossa hän oli mukana järjestämässä Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton johtajien George W. Bushin ja Mihail Gorbatšovin huipputapaamista syksyllä 1990.

Toimittajan työ oli lahjakkaalle kirjoittajalle kutsumus, jota Irene toteutti aluksi kirjoittamalla novelleja Tosi Elämää -lehteen. Myöhemmin hän työskenteli toimittajana ja free-avustajana muun muassa Tietoviikossa, Kauppalehdessä, Rakennuslehdessä. Viimeisinä vuosinaan hän kirjoitti pääasiassa Turvallisuus-lehteen, Kemia-lehteen ja Uusiouutisiin. 

Sillanpää oli aktiivijäseniä Suomen freelance-journalisteissa ja tekniikan toimittajien Presstek ry:ssä.

Irenellä oli taito vapauttaa haastateltavansa rentoon ilmapiiriin, mistä seurasi jutunteolle pelkkää hyvää. Hän oli niin työssä kuin vapaalla aidosti kiinnostunut kohtaamiensa ihmisten kuulumisista ja hyvinvoinnista.

Irene oli vankkumattoman lojaali ystävä ja työtoveri, joka lähti innolla mukaan yhteisiin rientoihin. Hän piristi kollegoidensa päivää hersyvillä viesteillään, iloitsi toisten iloista ja valoi vastamäessä uskoa parempaan.

Irenen elämän peruskiviä olivat usko korkeimpaan ja suuri perheyhteisö, lähimpinä puoliso Kari, omat vanhemmat sekä sisarukset perheineen. Lähipiirin nuorille ”Ine-täti” oli luotettu tukipilari. Perheen kesäpaikka Rågössä oli hänelle rakas henkireikä.

Irene Sillanpää oli lämminsydäminen, antelias ja innostuva, tarpeen tullen myös temperamenttinen. Uusia juttuja ja tulevia reissuja oli viritteillä viimeiseen elinpäivään asti.

Leena Joutsen

Kirjoittaja on Kemia-lehden päätoimittaja.

Arkisto

Pin It on Pinterest