Etusivu » SMF vaatii valokuvaajilta kaiken

SMF vaatii valokuvaajilta kaiken

mennessä | touko 28, 2013 | Yleinen | 0 Kommenttia

Sanoma Magazines Finland Oy (SMF) on lähettänyt asiakaslehtiin kuvaaville freelancer -valokuvaajille avustajasopimuksen, jolla valokuvaajilta viedään lähes kaikki tekijänoikeudet.


Sopimuksella valokuvaaja luovuttaa yhtiölle kaikki taloudelliset oikeudet luovutettaviin kuviin eikä valokuvaaja lähtökohtaisesti saa käyttää kuvia omassa kaupallisessa toiminnassaan.
SMF voi pääsääntöisesti julkaista kuvia toistuvasti eri lehdissä tai luovuttaa kuvat kenelle tahansa ilman erillistä korvausta.

Sopimuksen mukaan valokuvaaja ei saa käyttää tai myydä kuvaustilanteen yhteydessä otetettuja kuvia, jos luovutus on tulkittavissa kilpailevaksi toiminnaksi Sanoma-konsernin kanssa. SMF ei suorita näistä kuvista erillistä palkkiota, vaan ehdolla rajoitetaan pelkästään valokuvaajan toimintavapautta.

Journalistiliitto ei suosita sopimuksen allekirjoittamista, ellei sovittu korvaustaso ole kohtuullinen. Sopimukseen voi yrittää neuvotella poikkeuksia tekijänoikeusehtojen osalta, vaikka tosiasiassa poikkeuksista neuvotteleminen on osoittautunut yleensä mahdottomaksi.

Lisätiedot:
työehtoasiamies Jussi Salokangas
jussi.salokangas@journalistiliitto.fi

Arkisto

Pin It on Pinterest