Etusivu » SFJ:n hallituksen terveiset vuoden lähestyessä loppuaan

SFJ:n hallituksen terveiset vuoden lähestyessä loppuaan

mennessä | joulu 22, 2020 | Yleinen | 0 Kommenttia

Vuosi 2020 on ollut Suomen freelance-journalisteissa uudistusten aikaa. Uudelle toiminnanjohtajallemme Hanna Kaisa Hellstenille tämä on ollut ensimmäinen täysi vuosi SFJ:ssä. Uusi hallituskin saatiin kasaan keväältä syyskuuhun siirtyneessä vuosikokouksessa.

Vuoden alkupuolella keskityttiin hallintotöihin ja uusiksi laitettiin niin kirjanpitoa, tapahtumailmoittautumista kuin apurahajärjestelmää. Samalla pakerrettiin sähköisen freeluettelon uudistustyötä eteenpäin. Nyt luettelo on julkaistu ja sinne on ilmoittanut tietonsa yli 400 journalistia. Uusi painettu luettelo ilmestyy tammikuussa 2021.

Vuoden aikana on palveltu jäseniä monilla muillakin tavoilla. Jaoimme kymmeniä apurahoja ja pikkustipendejä. Järjestimme koulutuksia, ja jopa ihan paikan päällä muutaman kurssin verran. Etänä koulutimme free-peruskurssilaisia, ja koulutukseen tuli miltei sata ilmoittautumista. Luennoimme journalistiopiskelijoille vapaan toimittajan iloista ja päänsäryistä. Lisäksi tarjosimme jäsenillemme ammatillista valmennusta. Belgradin opintomatka harmillisesti peruuntui, mutta toivomme, että saamme sen järjestettyä vielä joskus myöhemmin.

Perushommaamme eli edunvalvontaa hoidimme Journalistiliiton eri valiokuntien ja työhön osallistumalla, olemalla aktiivisia liiton valtuuston kokouksissa, osallistumalla journalistien kansainväliseen edunvalvontatyöhön ja seuraamalla EU:n ja Suomen lainsäädäntöhankkeita. Osallistuimme myös itsensätyöllistäjiä edustavan ITSET-ryhmän ja tekijänoikeuskysymyksiin keskittyvän Tekijäfoorumin toimintaan.

Pyrimme viestimään aktiivisesti, ja vuoden mittaan uutiskirjeitä onkin lähtenyt jäsenillemme sähköpostitse 16 kpl. Erityisen paljon uutiskirjeitä lähetettiin keväällä, kun yrittäjän työttömyysturvaan ja moniin tukimuotoihin tehtiin nopeita uudistuksia. Yhdistyksen nettisivuilla on tiedotettu ajankohtaisista asioista, samoin yhdistyksen Facebook-sivuilla ja -keskusteluryhmässä. Free-asiat ovat olleet kiitettävästi esillä Journalisti-lehdessä, sekä freelancereita käsittelevissä jutuissa että kirjoittamissamme kolumneissa. Yhteyksiä jäsenistöön on pidetty yllä olemalla puhelimen päässä, neuvomalla kiperissä paikoissa ja tarjoamalla virtuaalisia free-kahvihetkiä. Seuraavaksi aloitamme hyvinvointikävelyt jäsenillemme muutamassa kaupungissa, yhteistyössä Sydänliiton kanssa. Terveysasiat ovat olleet fokuksessa myös freelancereiden työterveysasioita liiton kanssa selvittäessämme.

Joten kyllä vain, asioita tapahtuu, hyviäkin. Ainakin olemme oppineet paljon kuluneen vuoden aikana. Ensi vuonna uusin eväin, virheistä ja onnistumisista oppineina. Ole yhteyksissä, jos mielen päällä on toiveita, vinkkejä tai ajatuksia asioidemme edistämiseksi. Tai ole yhteyksissä muuten vain.

Mainiota joulunaikaa toivotellen,

SFJ:n hallitus

Arkisto

Pin It on Pinterest