Etusivu » SFJ muuttaa palkkiosuosituksiaan

SFJ muuttaa palkkiosuosituksiaan

mennessä | loka 16, 2018 | Yleinen | 0 Kommenttia

Vuoden 2019 palkkiosuosituksiin tehdään muutos. Jatkossa Journalistiliiton ja SFJ:n palkkiosuositukset on laskettu jutun, kuvan tai kuvituksen jatkuvalle käyttöoikeudelle toimeksiantajan julkaisussa. Aiemmin palkkiot perustuivat kertajulkaisuoikeuteen, eli lupaan julkaista juttu tai kuva yhden kerran toimeksiantajan julkaisussa. Tästä syystä tuntipalkkioiden suosituksissa tapahtuu nyt loikka ylös päin. Uudet palkkiosuositukset julkistetaan vuoden 2019 alussa.

Palkkiosuositukset perustuvat tilastotietoon Journalistiliiton työsuhteisten jäsenten keskiansioista sekä yrittäjien sivukuluprosenttiin, joka on otettava huomioon yrittäjän hinnoitellessa omaa työtään. Viimeisin Journalistiliiton työmarkkinatutkimus perustuu huhtikuun 2018 tietoihin journalistien palkoista.

Palkkiosuositus ohjaa arvioimaan oman työn hintaa oikein. Jokainen yrittäjä tekee tietysti päätökset työnsä hinnasta itse.  SFJ kannustaa mahdollisuuksien mukaan pitämään hintatason riittävän korkealla eikä alihinnoittelemaan työtä missään tilanteissa. SFJ suosittelee, että freelancer laskee itse työnsä sivukulut ja hinnoittelee työnsä sen perusteella, sillä sivukuluissa on suuria eroja. Apuna voi käyttää tätä laskuria.

SFJ:n hallitus päätti muuttaa suositusta, kun useimmat asiakkaat tilaavat työtä jatkuvalla käyttöoikeudella. Myös Journalistiliiton ja Medialiiton Alan kauppatapasopimus lähtee jatkuvasta käyttöoikeudesta. Sopimuksen mukaan laajempien tekijänoikeuksien luovutuksen on näyttävä palkkioissa.

 

 

Arkisto

Pin It on Pinterest