Etusivu » SFJ esittää Ville Hännistä Journalistiliiton hallitukseen

SFJ esittää Ville Hännistä Journalistiliiton hallitukseen

mennessä | loka 27, 2022 | Yleinen | 0 Kommenttia

Ville Hänninen
Ville Hännisen kuva: Pia Pettersson

Suomen freelance-journalistit (SFJ) esittää helsinkiläistä freelance-toimittajaa ja tietokirjailijaa Ville Hännistä Journalistiliiton hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Hänninen on edustanut SFJ:tä Journalistiliiton valtuustossa vuodesta 2014. Hän on myös Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön puheenjohtaja. Freelancerina Hänninen on työskennellyt vuodesta 1997 lähtien, ja hän on ollut myös SFJ:n hallituksessa.

”Juuri nyt tärkeintä on edistää itsensätyöllistäjien asemaa. Euroopan komission tuoreen päätöksen mukaan tietyissä olosuhteissa voi neuvotella kollektiivisesti rikkomatta EU:n kilpailusääntöjä. Ammattiliitot voivat siis edustaa itsensätyöllistäjiä neuvotteluissa. Tähän on tartuttava heti ensi vuoden alussa”, Hänninen sanoo.

”Myös sananvapauskysymysten ja mediapoliittisen ohjelman edistäminen ovat minulle tärkeitä asioita, joissa Journalistiliitto on kiitettävästi terhakoitunut viime vuosina.”

Journalistiliiton hallituksen puheenjohtajasta, kahdesta varapuheenjohtajasta ja muusta kokoonpanosta päättää valtuusto marras-joulukuun vaihteessa. Kahdeksan vuotta puheenjohtajana toiminut Hanne Aho on ehdolla jatkokaudelle, eikä puheenjohtajakamppailuun ole ilmoittautunut vastaehdokkaita.

Kaudella 2019–2022 liiton hallituksessa SFJ:tä on edustanut muuramelainen freelance-kuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen, joka on toiminut hallituksen toisena varapuheenjohtajana.

Arkisto

Pin It on Pinterest