Etusivu » Päivi Arvonen on Vuoden freelancer 2012

Päivi Arvonen on Vuoden freelancer 2012

mennessä | huhti 8, 2013 | Yleinen | 0 Kommenttia

toimittaja Päivi Arvonen on valittu Vuoden 2012 freelanceriksi. Vuoden freelancerin valitsee vuosittain Suomen Journalistiliiton jäsenyhdistys Suomen freelance-journalistit. Tunnustus myönnetään edellisvuonna ansioituneelle vapaalle journalistille.

Päivi Arvonen, 43, toimii kirjoittavana toimittajana ja kuvaajana Suomen lisäksi Egyptissä ja muualla arabimaailmassa. Hän asuu sekä Helsingissä että Kairossa ja on yksi harvoista Egyptissä työskentelevistä suomalaisista toimittajista. Arvonen on koulutukseltaan teologian maisteri ja erikoistunut ihmisoikeus- ja ympäristökysymyksiin sekä kehitysyhteistyö- ja monikulttuurisuusasioihin.

Arvonen on ansioitunut monipuolisena toimittajana, joka on vakuuttanut asiantuntemuksellaan. Hän edustaa vapaita toimittajia, jotka hakevat aiheensa maailman uutisten keskipisteistä ja niiden laitamilta. Arvonen on tuottanut Egyptistä mm. kolumneja, uutisia ja taustoittavia artikkeleita STT:lle ja lukuisille eri sanomalehdille Suomessa.

Viime vuonna Arvonen on käsitellyt Egyptin tilannetta yleisesti sekä arabimurrosta, ihmisoikeuksia, katulapsia, naisten asemaa ja koulutusta, ihmisoikeuksia sekä yritysmaailman innovatiivisia kasvuyrityksiä. Hän myös kuvaa eurooppalaisille sanoma- ja aikakauslehdille sekä pääsääntöisesti kuvittaa myös omat juttunsa. Jatkossa Arvonen työskentelee myös Intiassa, jonka ihmisoikeuksia hän on jo vuoden sisällä jutuissaan käsitellyt”.

Vapaaehtoistyönään hän työskentelee Kairon katulapset -kehitysyhteistyöhankkeessa. Lisäksi Arvonen on Kairon ulkomaisten toimittajien yhdistyksen varapuheenjohtaja.

Tunnustuksella halutaan nostaa Arvosen kaltaisten ulkomailla työskentelevien vapaiden toimittajien työn merkitystä ja arvoa.

Päivi Arvosen valokuvanäyttelyt (Arkea ja juhlaa Egyptissä sekä Kairon katulapset) ovat kiertäneet eri puolilla Suomea kutsunäyttelyinä syksystä 2009. Näyttelyt ovat seuraavaksi esillä 5.-31.5. Turussa Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa sekä 22.8.-30.9. Kalajoella Meriluontokeskuksessa.

Suomen freelance-journalistit on itsensä työllistävien toimittajien, valokuvaajien, graafikoiden, kustannustoimittajien ja kääntäjien valtakunnallinen yhdistys. Yhdistyksessä on noin 1 300 jäsentä.
Tunnustus julkistettiin SFJ:n vuosikokouksen yhteydessä Helsingissä perjantaina 5.4.2013.

Arkisto

Pin It on Pinterest