Etusivu » Osuuskunnan kautta työskentelevien työttömyysturvasta kaksi kirjallista kysymystä eduskunnassa

Osuuskunnan kautta työskentelevien työttömyysturvasta kaksi kirjallista kysymystä eduskunnassa

mennessä | kesä 29, 2016 | Yleinen | 0 Kommenttia

Kansanedustajat Timo Harakka (SDP) ja Outi Alanko-Kahiluoto (Vihreät) ovat jättäneet hallitukselle kirjalliset kysymykset osuuskunnan kautta työskentelevien työttömyysturvasta.

Itsensätyöllistäjiä on puhuttanut toukokuussa tehty työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnan päätös. Lautakunta katsoi erään henkilön kohdalla, että työosuuskunnan kautta tehty työ ei ollut työsuhteista työtä, joka kerryttäisi työssäoloehtoa.
Ammattiliitto Erton työttömyyskassa oli aiemmin päättänyt periä henkilöltä takaisin ”aiheettomasti maksetut työttömyyskorvaukset”. Lautakunta vahvisti nyt Erton aiemman päätöksen.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeet mahdollistavat sekä työsuhteisen että ei-työsuhteisen tulkinnan. Kysymys on kokonaisarviosta, eikä työntekijä voi ennakolta tietää asemaansa, jos jää työttömäksi.
Lautakunnan ratkaisu ei estä maksamasta soviteltua päivärahaa, jos työssäoloehtoa on kertynyt muualla kuin osuuskunnassa.

Lautakunta toteaa, että ”esitetyn selvityksen perusteella” työtä on pidettävä ei-työsuhteisena. Valittajan selvitys on koostunut työsopimuksesta, työaikakirjanpidosta ja selvityksen osuuskunnan toiminnasta. Kyseinen osuuskunta on perinteinen työosuuskunta eikä laskutuspalveluita tarjoava yritys.

Lue kirjalliset kysymykset täältä: Harakka ja Alanko-Kahiluoto/Niinistö/Aalto

Arkisto

Pin It on Pinterest