Etusivu » OKM selvitti tekijänoikeuksien luovutuksen kohtuullisia ehtoja

OKM selvitti tekijänoikeuksien luovutuksen kohtuullisia ehtoja

helmi 27, 2014 | Tekijänoikeudet, Yleinen

Ministeri Paavo Arhinmäen asettama selvitystyö kohtuullisista ehdoista tekijänoikeuksien luovutuksessa on valmistunut ja lausuntoja odotetaan helmikuun loppuun mennessä. Selvityksen on tehnyt OTT, hallitussihteeri Riku Neuvonen.

SFJ ja Journalistiliitto kannattavat selvityksessä yhtenä vaihtoehtona esitettyä erityissääntelyä.
Tekijänoikeuslain erityinen kohtuullistamissäännös vahvistaisi kohtuullisuuden asemaa tekijänoikeuden luovutuksista sovittaessa ja mahdollistaisi kohtuullisista ehdoista käytävät kollektiiviset neuvottelut eri osapuolten kesken.

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjesti selvityksestä kuulemistilaisuuden 13.2. Kuulemistilaisuudessa kustantajapuoli esitti, ettei säätelyä tai lainsäädäntömuutosta tarvita. Luovan alan järjestöt olivat poikkeuksetta tilanteesta aivan toista mieltä.

Ohessa ministeriön verkkosivuilla oleva aineisto kuulemisesta: www.okm.fi/OPM/Verkkouutiset/2014/02/kohtuullinen_korvaus.html.

Koko selvitys on luettavissa täältä: http://www.okm.fi/export/sites/default/OPM/Tekijaenoikeus/tekijaenoikeuden_kehittaeminen/vireilla_tekijanoikeus/tekijanoikeuslain_muutokset/liitteet/Kohtuullinen_korvaus_selvitys.pdf

Arkisto

Pin It on Pinterest