Etusivu » Millainen tietosuojaseloste omille verkosivuille ja sähköpostiin?

Millainen tietosuojaseloste omille verkosivuille ja sähköpostiin?

mennessä | touko 8, 2018 | Yleinen | 0 Kommenttia

Euroopan parlamentti ja neuvosto antoivat keväällä 2016 yleisen tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, GDPR). Asetuksella kumotaan henkilötietodirektiivi, joka on Suomessa pantu täytäntöön henkilötietolailla. Tietosuoja-asetus tulee jäsenvaltioissa suoraan sovellettavaksi toukokuussa 2018.

Tietosuojaan liittyvien asetuksen vaatimusten toteuttaminen ja toiminnan kehittäminen vaatii jokaiselta organisaatiolta, myös freelancereilta toimenpiteitä. Aikaa tarvittavien muutosten tekemiseen on 25. toukokuuta 2018 saakka.

Tässä Journalistiliitossa freelancereita varten laadittu pohja tietosuojaselosteelle. Tarkoitus siis on, että free julkaisee sen omalla verkkosivullaan. Selosteen tarkoitus on toimia freen markkinointia varten keräämän henkilörekisterin selosteena, ja jokaisen pitää muokata pohja omiin tarkoituksiinsa sopivaksi.

Lisäksi löydät tästä sähköpostin loppuun lisättävän ”tietosuojalausekeen”. Eli kun lähetät juttutarjouksia firmoihin, sähköpostissasi pitää olla vastaanottajaa varten maininta mahdollisuudesta kieltää tällainen viestien lähettäminen.

Lue Journalistiliiton ohjeistus freelancereille tästä.

Arkisto

Pin It on Pinterest